AFE i LFP no arriben a un acord i la vaga es manté

Tebas: "Hi hem posat solucions reals, més no podem fer"

2
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

La reunió entre l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la Lliga de Futbol Professional (LFP) al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) s'ha acabat sense acord, i per tant es manté la vaga en el futbol espanyol convocada pel sindicat de jugadors.

Els dos organismes van recórrer al SIMA després de l'anunci de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de suspendre indefinidament les competicions arran de la decisió de l'AFE de fer vaga en disconformitat amb el reial decret llei aprovat pel Govern el 30 d'abril per regular la venda centralitzada dels drets audiovisuals dels clubs professionals.

Luis Rubiales, president de l'AFE, ha assegurat que el col·lectiu de futbolistes "ha plantejat que tots els agents del futbol arribin a un acord i que l'Administració posi les mesures necessàries perquè s'implementi, però en aquestes circumstàncies la Lliga no vol dialogar".

"Era difícil avui arribar a algun tipus d'acord. Estem donant més garanties i el que ofereix la Lliga és suficient per solucionar aquest conflicte en l'àmbit del conveni col·lectiu", ha afirmat Javier Tebas, president de la LFP, al sortir de la reunió, que s'ha allargat durant unes dues hores. "Hi hem posat solucions reals, més no podem fer", ha comentat un dels protagonistes del desacord.

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha estat representada per un advocat, ja que no hi ha anat cap càrrec directiu d'aquesta entitat, fet que ha sigut criticat per Tebas, que creu que té raó en la demanda presentada davant l'Audiència Nacional, on demà estan citades les parts.

"És bastant trist i demostra això del castell feudal que fa temps que dic", ha comentat com a crítica al president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar.

Tant la LFP com l'AFE esperen una resolució favorable de la Sala Social de l'Audiència Nacional. Els jugadors, segons Luis Rubiales "estan forts", en el sentit que es "respecti el dret a la vaga".

"Nosaltres estem treballant i dialogant. Els jugadors saben quins són els seus drets. Ens sentim forts", ha dit el representant dels jugadors.

Notícies relacionades

La Lliga també espera en un dictamen a favor seu de l'Audiència, perquè es tracta "d'una vaga trampa, un tancament patronal", ja que "la Federació ha tancat la Lliga suspenent el campionat" després de l'anunci de vaga dels futbolistes.

El president del sindicat ha confirmat que la vaga no afecta de moment la Copa del Rei --la final està prevista per al 30 de maig--, i malgrat la falta d'acord en la cita d'avui al SIMA, ha considerat "important" que totes les parts hagin "estat a la mateixa taula".