FUTBOL

El Govern insta a un acord per evitar la vaga

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El Govern va instar ahir la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i la Lliga de Futbol Professional (LFP) «a treballar pel consens» per desencallar la situació i evitar així la vaga prevista per a la pròxima jornada de Lliga. La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, va recordar després del Consell de Ministres que les dues parts van plantejar al Govern la necessitat de reformar el sistema i que l'Executiu va accedir a la petició. «Invito les parts que en aquest assumpte, que no és fàcil, segueixin treballant en l'entorn de consens  aconseguit per demanar-l'hi al Govern. Espero que ho tornin a aconseguir per solucionar aquesta situació que tenen entre ells», va reclamar la vicepresidenta Santamaría, en roda de premsa.

Una periodista li va plantejar el risc que la possible vaga perjudiqui la situació econòmica actual i pugui influir també en la campanya electoral. «El futbol és futbol, i ja n'hi ha prou de ficar la política en tots els àmbits», es va queixar Santamaría.

El president de la LFP, Javier Tebas, va presentar ahir a l'Audiència Nacional una demanda contra l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), perquè creu que la vaga convocada per aquesta «és il·legal» ja que «no s'ha incomplert res del conveni col·lectiu, la demanda és contra el sindicat perquè és una vaga il·legal», va matisar el dirigent.

Notícies relacionades

«Hem demanat la suspensió cautelar de les decisions de la comissió delegada de la federació i també que el jutjat ho tramiti amb la màxima urgència possible o que adopti una decisió cautelar», va afegir Tebas. La convocatòria també rep el suport dels comitès d'àrbitres i entrenadors, a més de les federacions territorials. La Lliga va invitar el president de la RFEF, Ángel María Villar, a l'assemblea extraordinària convocada per dilluns, on s'abordarà la crisi.

Tebas va dir també que desconeixia si la Lliga pot acabar aquest cap de setmana o fins i tot jugar-se al juny tot i que sense la participació dels futbolistes sud-americans de la Copa Amèrica.