Un traspàs polèmic

Di María se'n va al United i ataca Florentino

El club anglès paga 75 milions pel jugador argentí, que acusa la directiva de mentir

Di María i Van Gaal, amb la samarreta del United.

Di María i Van Gaal, amb la samarreta del United. / MANCHESTER UNITED

3
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE
MADRID

Va firmar i va atacar. Ángel Di María es va convertir ahir en jugador del Manchester United per a les cinc pròximes temporades i al mateix temps que el club anglès feia oficial l'operació a canvi de 59,7 milions de lliures -al voltant de 75 milions d'euros- per al Madrid, el jugador argentí passava factura als responsables de la seva marxa de l'entitat blanca. Sense donar noms, va apuntar directament al president, Florentino Pérez, d'haver-li obert la porta sense possibilitat de fer marxa enrere. Es tracta de la compra més cara en la història de la Premier League i també del traspàs més rendible del Madrid.

«Lamentablement avui em toca anar-me'n, però vull deixar clar que aquest no ha sigut mai el meu desig. Com qualsevol persona que treballa, sempre he volgut progressar. Després de guanyar la décima, me'n vaig anar al Mundial amb l'esperança de rebre un gest de la directiva, cosa que mai va arribar. S'han dit moltes coses i moltes mentides. Sempre m'han volgut atribuir la iniciativa de sortir del club, però no ha sigut així. Lamentablement, no sóc del gust futbolístic d'alguna persona», diu Di María en una carta oberta als aficionats blancs publicada a marca.es gairebé de manera simultània a la comunicació oficial del United.

PETICIÓ DE JUSTÍCIA / «Jo l'única cosa que vaig demanar era una cosa que fos justa. Hi ha moltes coses que jo valoro i moltes no tenen res a veure amb el meu salari. Espero trobar-les al Manchester United, un dels clubs més grans del món amb el qual tant de bo pugui fer història», afegeix el futbolista argentí, que en les seves primeres paraules a la web de l'equip anglès va admetre haver disfrutat de la seva etapa com a jugador blanc. «Hi havia molts clubs interessats en mi, però tan sols podia deixar el Madrid pel United», va afirmar.

Les seves queixes pel tracte rebut a l'entitat madridista apunten de manera inequívoca al seu president, que en aquesta ocasió ha anteposat el negoci per sobre de les necessitats de l'equip. Des de la mateixa directiva s'ha estat filtrant durant gairebé dos mesos que Di María no va acceptar al seu dia l'oferta de renovació a l'alça de cinc milions nets per temporada perquè primer ja tenia un acord de vuit milions anuals amb el París SG i després amb el United, que s'ha vist collat finalment per un mal inici de temporada a les ordres de Louis van Gaal.

PRESUMPTA OPOSICIÓ / Carlo Ancelotti, en principi, s'oposava al traspàs del jugador argentí, però els seus últims moviments van deixar clar que estava en sintonia perfecta amb els dirigents blancs. Dijous ja va carregar tota la responsabilitat sobre Di María, abans de la disputa del partit de tornada de la Supercopa d'Espanya el va treure de la convocatòria després d'haver-l'hi inclòs i la vigília de l'estrena a la Lliga contra el Còrdova va sub-

Notícies relacionades

ratllar que la decisió havia estat exclusivament de l'argentí. «El club ha fet tot el possible oferint el màxim que podia per tenir-lo aquí, però ell ha decidit una altra cosa», va afirmar el tècnic italià.

Es tracta del fitxatge més car en la història de la Premier, gairebé 10 milions de lliures més que els pagats pel Chelsea al Liverpool pel traspàs de Fernando Torres. Uns 75 milions d'euros que poden arribar a passar de 80 si s'assoleixen una sèrie de variables recollides en el contracte. També és l'operació més rendible per al Madrid després dels 45 milions d'euros rebuts de l'Arsenal per Özil.