CICLISME

Contador remata a Froome però Talansky guanya el Dauphiné

El corredor del Garmin va aprofitar el marcatge dels dos favorits per fugar-se abans que el pinteño deixés en evidència al britànic

Talansky, amb el conquistat mallot groc del Dauphiné en el definitiu podi, a Courchevel.

Talansky, amb el conquistat mallot groc del Dauphiné en el definitiu podi, a Courchevel. / AFP / LIONEL BONAVENTURE

2
Es llegeix en minuts
JOSÉ MARÍA EXPÓSITO / Barcelona

Alberto Contador ha guanyat la batalla del Dauphiné, però ha agafat avantatge en la guerra per al Tour. El ciclista espanyol, que arribava com a líder a l'última etapa de la prova francesa, ha vist com un gran moviment tàctic d'Andrew Talansky el privava d'inscriure el seu nom al palmarès, però alhora ha demostrat estar més fort que qui es presumeix que serà el seu gran adversari per la victòria al juliol a París: Chris Froome.

L'equip Sky, disposat a demostrar que és l'esquadra més potent del món, ha ficat tres corredors en l'escapada guanyadora: Mikel Nieve (guanyador de l'etapa, amb final a Courchevel), David López Richie Porte. Per darrere, a més, Froome ha atacat al Col de Saisies, on Contador ha respost sense problemes, però no així els seus 'coequipiers'. Cap ciclista de l'equip Tinkoff per protegir el seu líder, mentre Froome tenia Geraint ThomasDanny Pate Vasil Kiryenka, a més de les tres unitats de l'avançada.

Marcatge dels dos favorits

La pega per a l'Sky ha estat que a la fuga s'ha colat Talansky, tercer a la general a 39 segons de Contador. El nord-americà de 25 anys ha tret partit de la situació de l'etapa. Quan la fuga ja gaudia de més de dos minuts d'avantatge sobre el grup del líder, Vincenzo Nibali ha saltat del grup de favorits en l'ascensió al col de Montagny. Després ho ha provat Froome, però Contador no l'ha deixat marxar i, al notar una debilitat en el britànic, ha contraatacat i l'ha deixat sec.

Notícies relacionades

El de Pinto ha emprès una lluita en solitari contra tots. Pel cim de Montagny, Talanski ha passat al costat de Jurgen van den Broek Romain Bardet amb 48 segons d'avantatge sobre Nibali i Wilco Kelderman, 1.16 sobre Contador i 2.25 sobre un encallat Froome. Quedava l'ascensió (retallada) a Courchevel, on el nord-americà ha mantingut un bon ritme per acabar quart, amb 1.06 d'avantatge sobre Contador, suficient per prendre-li la victòria final.

Incògnites per a la 'frande boucle'

Froome ha entrat a més de cinc minuts del seu company Nieve, i ni tan sols ha acabat al 'top ten' de la prova, un dur cop pensant al Tour, per al qual es plantegen diverses incògnites. Una és l'estat de forma en què arribarà Froome, que pot haver patit les conseqüències de la caiguda que va patir divendres. Una altra és el nivell de l'equip de Contador, a qui no comptar amb cap company en els últims 30 quilòmetres li ha costat la victòria, si bé és cert que al Tour hi haurà Michael Rogers, que després del Giro està descansant, i amb diverses de les millors peces de l'equip, que estan disputant la Volta a Suïssa.