Purito salva un dia desastrós per Irlanda del Nord

El velocista alemany Kittel s'imposa a l'esprint a Belfast, en la segona etapa del Giro

Els corredors del Giro han vist aquest dissabte moltes referències en rosa, durant el pas de la carrera per carreteres d’Irlanda del Nord.

Els corredors del Giro han vist aquest dissabte moltes referències en rosa, durant el pas de la carrera per carreteres d’Irlanda del Nord.

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Quan plou, quan fa vent i fred, 219 quilòmetres són excessius per circular sobre una bicicleta, que, a més, trontolla per les relliscoses i estretes carreteres d'Irlanda del Nord. Etapes com la d'aquest dissabte, sortida i arribada a Belfast, territoris britànics irlandesos, no tenen cap més significat que el de no perdre el Giro. No hi ha res, absolutament res, a guanyar i, en canvi, molt a perdre. Dia desastrós, jornada per oblidar-se de qualsevol altra circumstància que la de rodar al més protegit possible dins del pilot, encara que sigui a cua, amb el risc que suposa que hi hagi una caiguda que talli la integritat del grup.

Joaquim 'Purito' Rodríguez no té cap més interès en aquestes tres primeres etapes del Giro que la de sortir al més viu possible, sobretot després de la nefasta jornada inaugural, la contrarellotge per equips, que es va transformar en una renda molt negativa de temps en relació amb la resta de candidats des de Rigoberto Urán fins a Nairo Quintana, passant per Cadel Evans.

Si a aquest ambient plujós s'hi uneix el fet que el ciclista català ha arribat al Giro encara convalescent de la caiguda a l'Amstel Gold Race encara suposa una raó més per salvar l'obstacle malgrat que la barra estigui més alta del normal. Si algú alguna vegada ha caigut i s'ha donat un cop a les costelles sap que el dolor perdura durant diverses setmanes i que la ferida encara fa més mal al cap d'uns dies que minuts després d'haver-se produït l'accident. Per aquesta raó, Purito no s'ha pogut entrenar com a ell li hauria agradat en els dies previs al Giro. Per idèntica causa ha de ser més caut a Irlanda que la resta de favorits. I, per tots aquests motius, potser el líder del Katuixa és el ciclista de la prova que més desitja veure el sol del sud d'Itàlia, que arribi la calor, que s'acabi el fred i que s'acabi el mal temps.

Notícies relacionades

Purito ha salvat la segona etapa, igual que ha passat amb Nairo Quintana, el talent colombià del conjunt espanyol del Movistar, que ha corregut tota la jornada protegit per Fran Ventoso, noi del nord, de Reinosa, acostumat al mal temps, rodador i que en aquest Giro s'ha oblidat de lluir-se en les arribades per estar pendent del seu jove líder, que també espera, igual que Purito, la primera arribada en pujada de la carrera, prevista per dimecres que ve.

A l'esprint s'ha arribat a Belfast i Marcel Kittel, tan bo com l'absent Mark Cavendish, ha guanyat l'etapa, com s'apuntava, guió esperat, el mateix que anuncia per diumenge, meta a Dublín després de 187 quilòmetres, una altra arribada massiva, abans que els corredors es desplacin fins a l'aeroport per volar a Bari, als orígens naturals del Giro.