Purito inicia el Giro amb mals temps

El ciclista català, en una mala contrarellotge del seu equip, cedeix 1.27 minuts a Cadel Evans i perd més de mig minut amb Quintana

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Un mal inici de Joaquim 'Purito' Rodríguez en la contrarellotge per equips inaugural del Giro l'ha allunyat en tot just 21 quilòmetres a una distància impensable al començament de la prova, aquest divendres a Belfast (Irlanda del Nord). El corredor català ha cedit ni més ni menys que 1.27 minuts a Cadel Evans, un dels grans favorits, i ha perdut més de mig minut amb Nairo Quintana, el seu principal contrincant, en una acceptable 'crono' del conjunt Movistar. Rigoberto Urán, per la seva banda, distancia el corredor català en 1.28 minuts.

Notícies relacionades

El Katuixa ha tingut mala sort perquè el seu recorregut pels carrers de Belfast ha coincidit en el moment en què feia més mal temps, amb una pluja que dificultava la visió dels corredors. La primera etapa ha comptat amb la victòria del conjunt australià Orica, els mateixos que fa un any van guanyar a Niça la contrarellotge per equips del Tour. Gràcies al triomf, el canadenc Svein Tuft s'ha col·locat la primera 'maglia rosa' de la prova.

El principal contratemps de la jornada ha afectat el conjunt nord-americà Garmin, que ha tingut caiguda de quatre dels seus nou corredors, entre ells el seu líder per a la general, Dan Martin, el guanyador de la Volta del 2013, que ha hagut d'abandonar.