Chris Horner lidera la Vuelta a dos mesos de complir 42 anys

Valverde i Purito acaben segon i tercer en la segona arribada en pujada i comencen a retallar temps a Nibali

Chris Horner celebra la victòria en la tercera etapa de la Vuelta.

Chris Horner celebra la victòria en la tercera etapa de la Vuelta. / AFP / MIGUEL RIOPA

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA

Chris Horner ha fet història aquesta tarda al Mirador de Lobeira. Ha guanyat la tercera etapa de la Vuelta 2013 per convertir-se en el ciclista més veterà que aconsegueix un triomf parcial en una gran ronda i el primer també que es vesteix de líder a edat més tardana en una carrera de tres setmanes. El corredor nord-americà del RadioShack complirà 42 anys el pròxim 23 d'octubre. Passa per ser un bon contrarellotgista i un més que correcte escalador. Al seu palmarès, en el d'un corredor que es va iniciar molt tard en el ciclisme, figura una victòria a la general de la Vuelta al País Basc i un top ten al Tour. Després de guanyar ha manifestat a TVE que la seva intenció és lluitar pel triomf a Madrid. De moment ja va primer. I guanyi o no, és un ciclista molt perillós i bregat en mil batalles.

Notícies relacionades

La tercera etapa ha servit per comprovar que Alejandro Valverde i Purito Rodríguez van per la victòria i que si Vincenzo Nibali vol mantenir el paper de gran favorit davant la parella espanyola haurà de suar de valent. El corredor murcià ha estat segon i Purito tercer a la costa del Mirador de Lobeira amb la qual cosa ja han començat a restar temps al Tauró italià, gràcies a les bonificacions: sis segons ha aconseguit Valverde i quatre el corredor català.

La jornada s'ha caracteritzat per un pas molt perillós a l'illa d'Arousa, magnífic paratge per anar de turisme o "per passar les vacances però no per creuar el seu pont, de bojos, per matar-nos", tal com ha protestat Valverde. Les caigudes han estat una constant en un final d'etapa molt ràpid i molt nerviós. Demà dimarts es disputa la quarta etapa, de nou amb protagonisme de les costes, amb l'ascensió al Mirador d'Ízaro, una paret extraordinària, que aquest any serà de pas però que el 2012 va suposar una èpica victòria de Purito en un ajustat duelo amb Alberto Contador.