LA RONDA FRANCESA

El Tour s'estrena amb una caòtica etapa a Còrsega

Un autocar s'encalla a la meta i mig pilot se'n va a terra abans que Kittel guanyi el primer jersei groc

L’autocar de l’equip Orica, encallat en l’arc de la meta de Bastia.

L’autocar de l’equip Orica, encallat en l’arc de la meta de Bastia. / PETER DEJONG (AP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Bastia (Enviat especial)

L'alemany Marcel Kittel és el primer líder de l'edició número 100 del Tour de França després de guanyar a l'esprint la primera etapa, a l'illa de Còrsega, entre Porto Vecchio i Bastia. Però la jornada no serà recordada per l'esprint sinó pel caos que ha imperat en els últims 10 quilòmetres. L'autocar de l'equip Orica ha quedat encallat en l'arc de meta quan el pilot volava cap a allà. Fruit d'aquesta velocitat i de les sinuoses carreteres corses, les caigudes s'han succeït una darrere l'altra al tram final i una ha afectat Alberto Contador, que ha entrat a dos minuts del pilot principal i amb l'espatlla adolorida. No obstant, l'organització ha donat el mateix temps a tots els participants i el ciclista de Pinto ni tan sols ha hagut de rebre assistència mèdica.

El Tour número 100 ja té una imatge per a la història: el d'un autocar encallat a la línia de meta de Bastia. Era impossible que el pilot pogués passar per allà. Mentre l'organització intentava buscar solucions (s'ha plantejat fins i tot prendre com a meta la pancarta dels últims tres quilòmetres), els nervis en el pilot han provocat moltes caigudes. En una se'n ha anat a terra Contador, que ha completat els últims quilòmetres a ritme lent escortat per diversos companys. Això feia suposar que ja sabia que l'organització no picaria temps.

Tots a terra

Notícies relacionades

L'autocar ha pogut finalment sortir marxa enrere a temps i Kittel, de 25 anys, ha donat la primera victòria al Tour al seu equip, el francès Argos Shimano, al davant del noruec del Katuixa Alexander Kristoff, segon. Peter Sagan, un dels favorits per guanyar a Bastia, havia patit una caiguda i André Greipel també ha perdut contacte amb el grup per una avaria. Tampoc Mark Cavendish ha pogut disputar l'esprint.

Bastia ha vist un ciclista espanyol pujar al podi: Juan José Lobato, de l'Euskaltel, ha aconseguit el 'maillot' de la muntanya gràcies a una fuga de cinc corredors en què també hi havia Juan Antonio Flecha.