Anar al contingut

CICLISME

Intxausti s'apodera del Giro

L'aigua frena Wiggins, que s'allunya a 1.32 minuts en la general abans de la contrarellotge

SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Beñat Intxausti, de la factoria basca, un valor del Movistar, amb 27 anys, en un grup espanyol que per desgràcia envelleix molt de pressa, s'ha posat aquest divendres la 'maglia rosa'del Giro després d'una etapa infernal, marcada per descensos criminals, amb múltiples caigudes i en què sorprenentment el principal favorit, Bradley Wiggins s'ha deixat ni més ni menys que 1.24 minuts de forma totalment inesperada.

Aquest dissabte es disputa la gran contrarellotge del Giro amb 54,8 quilòmetres on 'Wiggo' segueix sent el màxim favorit però, de cada a la general final, no és el mateix fustigarVincenzo Nibali, el seu gran rival, tres minuts que recuperar-los (l'anglès està a 1.27 minuts de l'italià i a 1.32 m de la 'maglia rosa') i comptar amb només uns segons de marge pensant en les grans cites en la muntanya, principalment les Dolomites, que encara han d'omplir les pàgines en rosa de la ronda italiana 2013.

La inseguretat de 'Wiggo'

Intxausti, en silenci, sense fer soroll, sense caure i sense deixar-se veure s'ha vestit de líder. El normal és que després de la contrarellotge torni a lluir el color blau del Movistar, però ningú li pot treure ja l'alegria i l'honor de liderar una gran prova com el Giro després d'una etapa marcada per l'aigua, amb petits però durs ascensos, on bona part del grup va patinar i es va estampar sobre l'asfalt. Wiggins se'n va a terra, però sempre ha anat enrere. No ha evidenciat la seguretat que exhibeix un líder. Ha demostrat que l'aigua no va amb ell i que la gran factoria de l'Sky no pot controlar-ho tot.

El més lògic serà que 'Wiggo' donés el cop d'autoritat a la contrarellotge però, segurament, en una etapa inesperada, la victòria del Giro se li ha començat a posar molt costeruda. És més difícil de controlar una carrera boja com el Giro, que una prova més matemàtica com és el Tour.

0 Comentaris
cargando