CICLISME

Martin esgarrapa quatre segons més a Purito

El canadenc Parisien s'imposa a l'esprint a Lleida, davant el cap de setmana decisiu de la Volta

Daniel Martin, amb el jersei verd-i-blanc.

Daniel Martin, amb el jersei verd-i-blanc. / TONI ALBIR (EFE)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Lleida

Daniel Martin ha demostrat aquest divendres que no entregarà fàcilment el liderat de la Volta a Joaquim 'Purito' Rodríguez, al qual ha esgarrapat quatre segons més d'avantatge, ara són 14, en la cinquena etapa, en què s'ha imposat el canadenc François Parisien a l'esprint, a Lleida.

El corredor irlandès del Garmin s'ha afermat amb el jersei verd-i-blanc de líder, gràcies al fet que ha bonificat un segon en l'esprint especial d'Alfarràs i a la seva millor col·locació en l'arribada, on els jutges han picat tres segons a partir de la 14a posició.

Martin ha estat novè i Purito només s'ha pogut classificar en la 17a posició, en una etapa de recuperació davant el transcendental cap de setmana, amb dues dures etapes de perfil muntanyós, la d'aquest dissabte, que finalitza a Valls, i la de diumenge, a Barcelona.

Notícies relacionades

La sisena etapa sortirà a les 12.15 hores d'Almacelles i arribarà a Valls, en homenatge al desaparegut Xavi Tondo, després de recórrer 178 quilòmetres. D'especial dificultat són els últims 63, des de Prades fins a la capital de l'Alt Camp, un continu pujar i baixar, territori perquè es puguin produir sorpreses.

Per Prades el pilot passarà cap a les tres de la tarda, per dirigir-se des d'allà cap a Alcover (15.44 hores) i iniciar l'ascensió al Coll de Lilla des de Montblanc, a partir de les quatre. Després de coronar queden 14 quilòmetres fins a Valls, que no són gens fàcils i on Purito pot tenir possibilitats per retallar els a penes 14 segons de desavantatge en relació amb Martin.