POLÍTICA ESPORTIVA

Del Bosque: "No m'imagino un Espanya-Catalunya"

L'entrenador fa un al·legat sobre la unitat interna que hi ha entre els internacionals de la selecció

Del Bosque i García-Margallo, a Madrid

Del Bosque i García-Margallo, a Madrid / EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts

Vicente del Bosque, el seleccionador espanyol, ha dit a Madrid: "No m'imagino un partit entre Espanya i Catalunya", a propòsit d'una trobada informativa amb el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, amb el lema 'Marca Espanya ¿valor en alça?'. "Un dels focus principals d'unió de l'equip nacional són avui els tres porters. Un és català, un altre madrileny i el tercer andalús. Un d'ells juga més que l'altre, i l'últim gairebé no ha disputat minuts. Però entre ells no hi ha ni una fissura", ha argumentat Del Bosque.

Salva Ballesta i el Celta

Notícies relacionades

El seleccionador, en el seu repàs als assumptes d'actualitat a la Lliga espanyola, ha qualificat com un cas de "sectarisme que no ha d'existir" el rebuig d'un sector del Celta sobre Salva Ballesta, que havia de ser el segon d'Abel. Segons Del Bosque, "s'ha d'escollir algú en funció dels mèrits professionals i no rebutjar-lo per les idees polítiques, ja que, a més, en aquest cas i per ser espanyol, resulta una obvietat".

Sobre el clàssic

Del Bosque tampoc s'ha mostrat d'acord amb totes aquelles notícies que surten al voltant del futbol i ha posat l'exemple de l'últim clàssic entre el Madrid i el Barça. "Va ser un partidàs, però després vinga a fer programes sobre allò del pàrquing no sé què, en el camp del que si gira que si tomba i que no porta enlloc, buscant el costat lleig, el costat negre del futbol, i no buscant el positiu. Aquestes coses no ajuden la marca Espanya", ha comentat el veterà seleccionador. "No hi estic gaire d'acord, perquè el futbol és una cosa que pot ajudar el nostre país", ha recalcat Del Bosque, que s'ha mostrat convençut dels beneficis que reporta per a la marca Espanya el fet que la Lliga "s'hagi convertit en exportadora de talents, pel que fa a jugadors i entrenadors. Això ha enriquit el nostre futbol. Hem sortit de casa. Hem trencat ara aquells complexos d'altres èpoques".