LA LLIGA DE CAMPIONS

El València compleix amb el Lilla però no aconsegueix el liderat del grup (0-1)

Jonas ha marcat de penal l'únic gol d'un partit discret i intranscendent pel triomf del Bayern

Valdez felicita Jonas pel seu gol contra el Lilla.

Valdez felicita Jonas pel seu gol contra el Lilla. / YOAN VALAT (EFE)

2

Un gol marcat de penal perJonas al final del primer temps ha donat la victòria alValència aLillaper 0-1, resultat que no ha estat suficient per aconseguir el liderat del grup, ja que el Bayern Munic no ha fallat davant del seu públic contra el Bate Borissov. L'únic consol per als visitants és l'ingrés d'un milió d'euros pel triomf.

L'últim partit de la lligueta de laChampions ha estat discret. El València ha dominat a la primera part, però ha estat a mercè del rival en la segona, en què amb prou feines ha sortit de la seva àrea i en què el conjunt francès ha disposat de diverses ocasions per guanyar. L'equip espanyol pretenia esborrar la imatge donada els últims partits deLliga i aconseguir una victòria per si el Bayern punxava, i només ho ha aconseguit a mitges, ja que després del descans s'ha mostrat com un equip molt limitat.

No obstant, ha començat correcte. Els primers 45 minuts ha estat capaç d'imposar el seu joc contra un equip que li ha permès portar la iniciativa. Tot i això, la superioritat delValència no s'ha plasmat en ocasions de gol, ja que ha perdut gairebé sempre la pilota abans d'acabar la jugada amb xuts o rematades a porta. ElLilla, ja eliminat, ho ha intentat amb poca convicció en pilotes llunyanes que gairebé mai han compromès Guaita, titular aquest dimecres en l'equip valencià.

Canvi de papers

El partit s'acostava al descans quan una pilota ben controlada perJonas a l'àrea de l'equip francès ha propiciat una acció de Basa, en què ha agafat el davanter brasiler, així que l'àrbitre ha xiulat unpenal que, tot i no estar gaire ben picat, ha estat transformat en el 0-1 pel mateix Jonas.

El partit no ha canviat gens fins al descans: control visitant, poca presència local i molt poc ritme per part dels dos equips. Sí que s'ha vist un partit diferent a la segona meitat, amb un Lilla més incisiu buscant el gol, cosa que li ha permès generar un parell d'ocasions en el primer quart d'hora de joc, quanl'empat ha estat a prop, ja que ha estat capaç de crear el perill que no havia generat fins aleshores.

Passat el minut 70, ha arribat l'única opció per al València després del descans, en un xut col·locat deJonas que ha fregat l'escaire de la meta d'Elana. En els minuts finals, sobretot a base de córners, el Lilla ha assetjat la porteria contrària, amb una pilota dePayet al travesser, dues bones parades deGuaita i un patiment que no s'hauria produït si el club valencià hagués mantingut el nivell del primer període.