Iniesta, millor jugador de l'any de la UEFA

El centrecampista blaugrana supera en dos vots Messi i Ronaldo, empatats a 17 en l'elecció final

"Comparteixo aquest premi amb els meus companys d'equip i de selecció", ha dit el de Fuentealbilla

Andres Iniesta, el millor jugador europeu del 2012.

Andres Iniesta, el millor jugador europeu del 2012. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Andrés Iniesta, centrecampista del Barcelona i de la selecció espanyola, ha estat elegit aquest dijous el millor futbolista a Europa de la passada temporada, segons ha anunciat el francès Michel Platini, president de la UEFA, durant el sorteig de la Lliga de Campions, celebrat al Fòrum Grimaldi de Mònaco. Iniesta ha superat en la votació en directe de 53 periodistes esportius, un per cada país membre de la UEFA, l'argentí Lionel Messi (Barcelona) i el portuguès Cristiano Ronaldo (Reial Madrid), els altres dos finalistes d'aquest guardó.

Notícies relacionades

En una ajustada votació Iniesta ha aconseguit 19 vots, mentre que els altres dos finalistes han empatat a 17. El centrecampista blaugrana, elegit Pilota d'Or de l'Eurocopa, ha succeït en el palmarès Messi, que va aconseguir la distinció l'any passat. L'únic representant espanyol va votar per Cristiano Ronaldo

Iniesta ha dit sentir-se "feliç" i orgullós d'haver compartit "el podi amb aquests dos monstres del futbol", en relació amb el seu company, l'argentí Leo Messi i el portuguès Cristiano Ronaldo. "Estic feliç. Molt content d'haver guanyat aquest trofeu. Sobretot és un privilegi estar al podi", ha dit Iniesta amb el premi a la mà. El jugador del Barcelona ha dedicat el premi als seus companys d'equip i de selecció. "Vull compartir aquest premi amb Leo (Messi), el meu company, i la resta de companys d'equip i de selecció perquè sense ells el premi no té sentit", ha dit.