El València presenta Pellegrino

El tècnic es veu capaç de competir amb el Barça i el Madrid i dóna per perdut Jordi Alba

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mauricio Pellegrino és el nou entrenador del València en substitució d'Unai Emery. El tècnic argentí espera aconseguir una cosa que va estar lluny de l'abast del seu predecessor: competir amb el Barça i el Madrid per la Lliga. Tindrà dos anys per aconseguir aquest repte -els que ha firmat de contracte-, potser menys si en la primera campanya no se situa a prop dels dos grans. Pellegrino s'ha confessat "emocionat" per tornar a Mestalla, una de les seves últimes etapes com a futbolista, i on iniciarà la seva carrera com a primer entrenador.

El València ha apostat per un exjugador jove, en línia com el va fer el Barça amb Pep Guardiola. I, en una altra semblança, confia en un tècnic teòricament inexpert que anuncia que el seu equip "serà més d'atacar que de defensar" malgrat que un dels seus mentors és Rafa Benítez, amb qui va exercir de segon entrenador al Liverpool. "Totes les persones que han sigut part de la meva vida han tingut una influència. Rafa ho va ser, ha sigut un privilegi poder jugar amb ell i he après molt, però sóc una altra persona, sóc un producte de les meves pròpies vivències", ha explicat Pellegrino.

Notícies relacionades

Una de les primeres intervencions del tècnic consistirà a perfilar la plantilla amb altes i baixes. Una d'elles pot ser la de Jordi Alba, pretès pel Barça. Pellegrino dóna per perdut el jugador "davant la realitat d'una oferta important" i la crisi econòmica de l'entitat, però ha garantit que confeccionarà "un equip competent i competitiu" amb l'objectiu d'"ajudar el València a ser més gran del que és".

Mauricio Pellegrino, que complirà 41 anys a l'octubre, va arribar al futbol espanyol el 1998 procedent del Vélez Sarsfield després de ser fitxat pel Barça de Louis van Gaal. A penes va estar una temporada al Camp Nou i va marxar al València on van estar cinc. Després d'un breu pas pel Liverpool i l'Alabès, es va retirar el 2006. Va tornar a València per ser entrenador del planter abans d'acompanyar Rafa Benítez com a ajudant al Liverpool i l'Inter de Milà.