El Madrid es desploma i cau en un partit agònic

L'equip de Mourinho s'acomiada de la final en la tanda de penals

Schweinsteiger salta amb Xabi Alonso, Pepe i Ramos. / JOSÉ LUIS ROCA

2
ANTONIO MERINO
MADRID

Ni els esperits. Ni la por escènica. Al Madrid no li va servir res per aconseguir el seu objectiu d'entrar en una final de Champiopns després de 10 anys. L'equip blanc va tornar a caure en la semifinal per segon any consecutiu i deixa sense representació espanyola la cita de Munic del 19 de maig. En un xoc agònic, que va encarar de la millor manera amb dos gols en el primer quart d'hora, el Madrid va caure a última hora. El gol de Robben de penal va deixar les coses com en l'anada (2-1). Després, en la pròrroga, l'equip de Mourinho va buscar l'èpica, però els penals van acabar sepultant les opcions dels blancs, amb 1-3 per als alemanys. Ronaldo, Kaká i Ramos van fallar les penes màximes, que Mourinho no va assajar en la prèvia del xoc.

Un penal rigorós va obrir el que va semblar un camí de roses per al Madrid, que als sis minuts ja havia remuntat el 2-1 de Munic. Va ser un centre de Marcelo que va empalmar Di María. La pilota va tocar el braç d'Alaba. Ronaldo va marcar. Amb l'ensurt al cos, el Bayern va reaccionar de seguida. Robben va tenir l'empat en un remat sol davant de Casillas, però va enviar la pilota alta (m. 7). Khedira va impedir un remat pròxim de Ribéry després d'un rebuig de Casillas a xut de Gómez. A l'altra àrea, els dos centrals alemanys facilitaven la feina als davanters blancs. Ho va comprovar Özil, que va assistir Ronaldo aprofitant el gran buit deixat per Boateng. El portuguès va marcar amb la dreta (m. 14).

SUPERIORITAT ALEMANYA / Però aquesta bretxa aconseguida amb aparent suficiència va despertar l'equip alemany, que va mostrar les seves qualitats. Des del centre del camp, on Alonso i Khedira no donaven l'abast per frenar Kroos i Schweinsteiger, fins a les bandes, amb Robben i Ribéry. A dalt, Gómez tornava a fer un curset de què és fixar la defensa i deixar verí en cada remat. Ho va demostrar en un centre de Kroos que va acabar en una càrrega de Pepe a Gómez dins de l'àrea quan anava a rematar. El penal el va marcar Robben (m. 27) per fer saltar totes les alarmes.

El Madrid va començar a patir i es va haver de posar en mans d'Iker, que va salvar el seu equip en un xut de Gómez que va treure amb la cama (m. 34). Després va treure una mà prodigiosa a una falta de Robben (m. 45).

Amb el Madrid apagat, sense ritme i sense solucions, el Bayern va anar a guanyar el partit. Gómez, en dues ocasions, i Robben podrien haver evitar la pròrroga enmig de l'ansietat del Bernabéu. En el temps suplementari, l'equip de Mourinho va intentar reinventar-se, ja molt just de forces, com el seu rival. No hi va haver notícies de Ronaldo fins que va fallar el primer penal del seu equip. Aquell error va anar seguit d'un de Kaká i un de Ramos. Iker en va parar dos, a Kroos i Lahm, però Schweinsteiger no va perdonar i va sentenciar el Madrid.