EL DESENLLAÇ DE LA RONDA BASCA

Samuel Sánchez guanya la contrarellotge final i obté la victòria a la Volta al País Basc

'Purito', amb una bona actuació, cedeix la primera plaça però conserva el segon esglaó del podi

Samuel Sánchez guanyador de la Volta al País Basc posa al podi amb el segon i el tercer classificats, Joaquín ’Purito’ Rodríguez i l’holandès Bauke Bollem.

Samuel Sánchez guanyador de la Volta al País Basc posa al podi amb el segon i el tercer classificats, Joaquín ’Purito’ Rodríguez i l’holandès Bauke Bollem. / JAVIER ETXEZARRETA / EFE

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Era el favorit número u per guanyar la Volta al País Basc.Samuel Sánchez, en un circuit molt perillós per la forta pluja que queia a Guipúscoa, s'ha anotat la victòria a la contrarellotge final celebrada aOñati i amb això s'ha emportat el títol de campió de la ronda basca. El ciclista asturià ha desplaçat de la primera plaçaJoaquim Purito, malgrat que el corredor català ha fet una de les seves millors actuacions en l'especialitat d'una etapa cronometrada. Gràcies a això, i a diferència de l'any passat,Puritos'ha mantingut al podi, concretament en la segona plaça, al davant de l'holandèsBauke Mollema.

Samuel Sánchez, malgrat els pocs dies de competició, ja va evidenciar a la Volta que es trobava en un estat de forma molt fi i que la Volta al País Basc era el primer objectiu de la temporada, un títol molt anhelat pel seu patrocinador, Euskaltel-Euskadi, que sempre viu aquesta prova com una de les cites clau de l'any.Samu, molt hàbil tant a les baixades com en carreteres mullades, ha aprofitat precisament aquestes qualitats per obtenir el triomf en l'etapa, en què ha avantatjat en 22 segonsPurito, que al final han estat 12 a la classificació general definitiva.