COMPETICIÓ EUA-EUROPA

Madrid es queda sense el somni de la Ryder Cup 2018, que es disputarà a París

La capital espanyola, Alentejo (Portugal), Munic i Rotterdam competien amb la capital francesa per organitzar la competició

2
Es llegeix en minuts

Espanya i la seva seu oficial deMadrid no organitzaran la segona edició en la història de laRyder Cup que es disputarà lluny de les illes Britàniques i seràParís, la candidatura favorita, l'encarregada de preparar per al 2018 aquesta competició biennal de golf entre Europa i els Estats Units.

Els pronòstics no han fallat i París és on tindrà lloc la Ryder Cup el 2018, després de la decisió comunicada a Wentworth (Anglaterra) per l'organisme rector europeu d'aquesta competició. Madrid, Alentejo (Portugal), Munic i Rotterdam competien amb la capital francesa per organitzar la Ryder Cup. El camp de Le Golf National, a Saint-Quentin a Yvelines, als afores de Versalles (París), acollirà la competició.

El golfista francès Jean van de Velde ha opinat sobre la candidatura de la seva federació que el camp és "de gran nivell, construït fa més de 20 anys i d'elit". Le Golf National va ser inaugurat el 1990, després de tres anys de treballs per a la seva construcció sobre el disseny de Hubert Chesneau. El camp va veure la llum amb un partit el 5 d'octubre del 1990 entreRay Floyd, Greg Norman, Jeff Sluman i Marc Farry.

El precedent de Valderrama

Amb la designació de la seu parisenca, la Ryder Cup es disputarà per segona edició enterritori continental europeu, des del seu origen el 1927. La primera vegada que es va disputar lluny de les illes Britàniques va ser el 1997, a la Ryder Cup disputada al camp espanyol deValderrama (Cadis).

El comitè europeu de la Ryder Cup s'ha decantat finalment per la candidatura de París, dotada d'un ferri suport institucional i un camp ja construït. Davant la guanyadora, la resta de candidatures presentaven algunes debilitats que potser han resultat decisives per adoptar una decisió final.

L'oferta de Madrid, per exemple, sortia amb dos desavantatges: un camp encara per construir, tot i que el projecte, magnífic, el desenvoluparia el Tour europeu, i que Valderrama, el 1997, ja havia albergat l'única sortida de la Ryder Cup cap a territori continental. L'últim "birdie inversemblant de Seve Ballesteros", com va dir José María Olazábal en els dies previs, no s'ha materialitzat. No obstant, El Tour europeu ha comunicat que està considerant canviar el seu logotip amb la figura de Harry Vardon per un altre amb la deSeve Ballesteros, mort recentment.

Dubtes amb Portugal

Pel que fa a la candidatura portuguesa, la recent intervenció del Banc Central Europeu en el seu mercat de deute i un camp encara per construir han fet contrapès amb la seva principal virtut: el gran suport financer d'un dels bancs més sòlids del país.

Notícies relacionades

Munic, amb el golfistaBernhard Langer com a principal valedor, ha comès, al seu torn, l'error de construir un camp per a la futura Ryder Cup amb l'aval d'una de les companyies automobilístiques (Audi) que competeixen con la que patrocina al Tour Europeu (BMW). La més feble de totes les opcions, Rotterdam, a penes comptava en els pronòstics. El seu camp portava el disseny de l'escocès Colin Montgomerie per a un país de menys tradició golfística que la resta.

La pròxima Ryder Cup es disputarà a finals de setembre (28 al 30) del 2012, a Medinah Country Club, Illinois (EUA), amb la capitania per part europea de José María Olazábal. Per al 2014, la Ryder Cup viatjarà a The Gleneagles, a Perthshire (Escòcia), i dos anys després (2016) es disputarà al Hazeltine National de Chaska, Minnesota (EUA).