La temporada blaugrana / Els problemes blancs

El Madrid s'aferra a la Champions per redimir-se

Mourinho pretén forçar Ronaldo i Marcelo per al xoc contra el Tottenham

Mourinho es lamenta durant el partit de dissabte.

Mourinho es lamenta durant el partit de dissabte. / REUTERS / ANDREA COMAS

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO
MADRID

Amb la Lliga als llimbs, el Madrid dirigeix la seva mirada a la Champions, una competició en què xifra ara gairebé totes les seves esperances de redimir-se i aconseguir alguna cosa positiva en el primer any de José Mourinho al capdavant de la banqueta. Els blancs afronten demà l'anada dels quarts de final contra el Tottenham Hotspur amb la pressió de no poder fallar. A això s'hi uneixen les lesions de tres homes fonamentals: Ronaldo, Marcelo i Benzema. Tot indica que els dos primers forçaran per poder jugar al Bernabéu en el primer assalt a la recerca de les semifinals.

La derrota contra l'Sporting de Gijón ha deixat una estela de pessimisme de la qual els jugadors pretenen aïllar-se. El cop ha estat molt fort, tant que fins i tot Mourinho ha entregat ja la Lliga al Barcelona. «Si se'n van a una distància de vuit punts, és impossible», va dir dissabte el portuguès. Desgraciadament per als seus interessos, ho va encertar. L'equip de Guardiola va sortir amb els tres punts de Vila-real i va certificar el seu lideratge amb una distància sobre els blancs que mai s'ha remuntat a falta de vuit jornades per al final.

A això cal afegir el fet que els blancs han de visitar encara camps tan compromesos com San Mamés, Mestalla, El Madrigal o el Sánchez Piz­juán. Un recorregut molt compromès per a un equip obligat a no fallar i esperar un miracle. Als blancs no els queda res més que aparcar la competició de Lliga per centrar-se en la Champions. «Hem patit un cop fortíssim i toca sobreposar-se», va declarar Valdano després de la derrota contra l'Sporting.

SUPORT DE L'AFICIÓ / En el nou objectiu es vol involucrar una afició desencantada que tornarà al Bernabéu, el lloc en què pràcticament van quedar sepultades les opcions de Lliga dissabte. La pàgina web del club ha inclòs un vídeo en què es recorden les grans nits europees al feu blanc. També es pot veure Mourinho juntament amb Arbeloa, Xabi Alonso i Carvalho demanant el suport de la grada. «Somiem amb un Bernabéu que empenyi. No ens falleu», diu Arbeloa.

«Ens imaginem un públic que ens porti a la victòria», manté Xabi Alonso. Mourinho, per la seva part, recorda la necessitat d'equiparar-se als camps anglesos: «Allà el públic anima molt». El que no se sap és què deuen pensar els aficionats blancs al saber que Mourinho donaria per bo un 0-0 demà.

Notícies relacionades

INTERÈS PER BALE / En el pla purament esportiu, el Madrid viu pendent de Ronaldo, que segueix fent hores extraordinàries per a la recuperació de la lesió muscular al bíceps femoral esquerre. Ningú en el club blanc s'imagina una cita tan compromesa com de demà sense la presència de l'astre portuguès, a qui Mourinho podria forçar fins i tot sense el permís dels metges. També Harry Red-knapp, tècnic del Tottenham, està convençut que Cristiano participarà en el duel. No ho farà en el seu equip Alan Hutton, que pateix un trencament de menisc i es perdrà el que queda de temporada.

També coneix Redknapp l'interès ferm del club blanc per fitxar Gareth Bale, el lateral esquerre del conjunt anglès i un dels jugadors més cotitzats a Europa. Una opció que el Madrid estudia des d'abans que el sorteig l'aparellés amb el Tottenham a quarts de la Champions. El problema és el preu de l'operació, que pujaria a 60 milions d'euros.