A ALEMANYA

Mor el pop Paul

El cèlebre cefalòpode va predir la victòria d'Espanya al Mundial de futbol de Sud-àfrica

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS

El pop Paul, un dels protagonistes del Mundial de Sud-àfrica, ha mort avui, segons han informat els responsables de l'aquariSea Life de Oberhausen, on el cefalòpode va guanyar notorietat al predir correctament els guanyadors de vuit partits de Sud-àfrica, inclosa la final on Espanya va vèncer Holanda.

"Era molt estimat per tots nosaltres i el trobarem molt a faltar. És un pensament reconfortant que va tenir una bona vida amb nosaltres, i va rebre la millor atenció possible per un equip dedicat", ha assegurat Stefan Porwoll, director general del Sea Life d'Oberhausen.

Paul va emocionar els aficionats alemanys i espanyols a l'encertar durant la Copa Mundial a Sud-àfrica els guanyadors de vuit partits, inclosos els set partits de la selecció germànica i la final del campionat. Prèviament havia pronosticat els resultats de la selecció alemanya durant l'Eurocopa del 2008.

"Paul va entusiasmar gent de tots els continents, ja que set vegades consecutives va encertar les previsions per a l'equip nacional alemany i la final. Ha mort pacíficament a la nit de mort natural", ha afegit Porwoll al comunicat de l'aquari d'Oberhausen.

L'expert de l'Institut d'Investigacions Marines del CSIC Ángel Guerra ja va avançar durant el Mundial de Sud-àfrica que el pop Paul no podria predir els resultats de la pròxima edició de l'Eurocopa, que se celebrarà a Polònia i Ucraïna el 2012, ja que els cefalòpodes solen viure un màxim de dos anys.

Notícies relacionades

A més, els experts consideren que aquest animal possiblement va pronosticar la victòria d'Espanya al Mundial pels colors de la bandera espanyola. Així doncs, aquest expert va aclarir que un animal no pot arribar a ser endeví, "és una dada metacientífica" que s'escapa del coneixement humà, encara que sí que pot arribar a aprendre i assimilar comportaments.

En aquest sentit, ha assenyalat que, malgrat que visquin en un aquari, aquest tipus d'exemplars no sobreviuen més de dos anys. "Al viure tan poc no tenen gaire temps d'evolució, però sí temps per aprendre. Les femelles poden arribar a pondre 400.000 ous i cuiden la posta. Després es moren", ha puntualitzat l'especialista.