Catalunya vol jugar a Cornellà per Sant Esteve

Les vacances dels jugadors del Barça compliquen l'elecció de la data

Benach, Valdés, Cruyff, Casals i García amb les noves samarretes.

Benach, Valdés, Cruyff, Casals i García amb les noves samarretes. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA
BARCELONA

si Johan Cruyff apareix al solemne acte en què es presenten els nous uniformes de Catalunya, tot el protagonisme l'assumeix el seleccionador català, encara que per un dia eludeixi qualsevol qüestió relativa al Barça i prefereixi recomanar als nens que juguin a futbol i que vagin en massa al tradicional partit de Nadal.

Per aquest motiu, va ser el tècnic holandès el primer a suggerir la data del 26 de desembre, dia de Sant Esteve, perquè Catalunya es torni a vestir de curt. «Probablement serà el 26 de desembre, perquè aquest dia podrem comptar amb la majoria de les figures del Barça i de l'Espanyol. Catalunya ha de jugar en un dia festiu per garantir que s'omplin les grades i que hi vagin els nens».

Si la data encara no està confirmada és perquè les vacances dels jugadors del Barça, la majoria a la selecció, compliquen la celebració del partit. És l'únic diumenge que tindran lliure, ja que el 23 de desembre es disputa l'última jornada de Lliga de l'any 2010 abans de l'aturada obligada per les vacances. Per això, queden com a alternativa els dies 27 i 28 de desembre.

És clar que Cruyff vol en el seu equip la majoria de futbolistes que es van proclamar campions del món, així com els millors valors de la plantilla blanc-i-blava. Únicament amb ells, al marge del rival finalment escollit, està garantida una bona presència d'espectadors. «La data del 26 de desembre és la millor -va confirmar Jordi Casals, president de la federació-. Ja tenim la garantia personal que jugaran Víctor Valdés, Xavi i Puyol. Esperem comptar amb la majoria de futbolistes del Barça que es van proclamar campions del món a Sud-àfrica».

Precisament, el president de la Federació Catalana va ser l'encarregat d'anunciar que el Camp Nou no serà aquest any l'estadi designat per acollir el partit nadalenc de Catalunya. «Totes les seleccions inferiors segueixen la política que hem establert que juguin per tot el territori català. El primer equip no n'ha de ser l'excepció, encara que s'han de buscar recintes que s'acostin a l'aforament de les 40.000 persones».

La primera opció és l'estadi de Cornellà-El Prat, tot i que encara falta el vistiplau definitiu de l'Espanyol. Com a alternativa es té en compte el retorn a l'estadi Lluís Companys de Montjuïc, precisament el marc on la selecció catalana va començar a celebrar els partits de Nadal.

Notícies relacionades

SENSE RIVAL / Encara falta escollir l'adversari de Catalunya. «Des de l'arribada de Johan Cruyff a la banqueta molts països han tingut coneixement del fet que existia la selecció catalana i ha augmentat el nombre de candidatures per enfrontar-se a nosaltres», va indicar el president Casals, satisfet pel paper d'ambaixador català que interpreta Johan Cruyff. Els Estats Units, va explicar Casals, va ser la primera selecció que es va oferir a jugar el partit, encara que no hi ha hagut, ara com ara, cap acord definitiu. També s'han establert contactes amb les federacions francesa i holandesa.

Els subcampions del món agraden més que els francesos, a causa de la situació de crisi que afecta els bleus des del Mundial de Sud-àfrica i que pot restar assistència al partit.