El retorn més esperat

Iniesta: «No podem dubtar, creiem en nosaltres i a passar»

El jugador del Barça afirma que el passat hi és per sentir-se'n orgullosos, «però res més»

Iniesta, ahir, passeja pels voltants de l’hotel de concentració de la selecció espanyola a Sud-àfrica.

Iniesta, ahir, passeja pels voltants de l’hotel de concentració de la selecció espanyola a Sud-àfrica. / REUTERS / Marcelo del Pozo

3
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote
Carlos Marcote

Periodista

ver +

Hi ha coses que s'han de millorar, de corregir, però no és el moment d'entrar en el debat al voltant de si la selecció espanyola és més o menys fidel al seu estil, a una forma de jugar a la qual no es pot renunciar perquè la marquen els seus jugadors més importants. Andrés Iniesta és un d'aquests jugadors importants i tornarà a l'equip titular demà en el definitiu partit contra Xile, després d'haver-se quedat a la banqueta contra Hondures.

«Ens equivoquem si comencem a comparar. La situació és la que és, d'ara no, des de fa alguns anys», va dir ahir en roda de premsa el centrecampista del Barcelona, una mica fart d'una polèmica que considera artificial en vigílies que la selecció espanyola es jugui l'opció de passar als vuitens de final del Mundial. «Tothom té dret a opinar, a dir com veu la selecció. Sí que és cert que nos- altres no podem entrar a tenir dubtes ni a discutir el que diuen els uns i els altres. Tenim clar el que hem de fer, creiem en nosaltres i a passar a la ronda següent», va comentar el ­jugador blaugrana.

Ara no serveix de gaire mirar enrere i confrontar contínuament la forma com Espanya va guanyar l'Eurocopa i els problemes amb què s'ha trobat per començar a carburar a Sud-àfrica. «No és que hi vegi grans diferències. El passat hi és per recordar-lo, per sentir-nos-en orgullosos, per saber que ho vam fer bé, però res més. Hem de centrar-nos en el que hem de millorar i seguir fent les coses en les quals confiem», va afegir Iniesta, que afirma que té molt clar el camí que s'ha de seguir: «Sí que sé què és el que a nosaltres ens beneficia, el que sabem fer: tenir la pilota, arribar ràpid a dalt i ser efectius davant la porteria rival. Intentarem combinar-ho. Tothom sap quines són les nostres armes», va ­assenyalar a propòsit del xoc contra Xile, un partit que espera «intensíssim».

Tot i això, Espanya segueix amb opcions de quedar primera i Andrés sembla convençut que l'equip sabrà respondre a l'enorme exigència que se li planteja: «Afortunadament, ­seguim depenent de nosaltres ­mateixos i guanyant entrem en la ronda següent, que és el que ­desitgem... L'important és que fem el que sabem fer, el que hem fet sempre. Hem de saber les virtuts i els ­defectes de Xile, però el més important és el que siguem capaços de fer nosaltres».

Notícies relacionades

VILLA, SENSE SANCIÓ / El comitè disciplinari de la FIFA va comunicar ahir que no hi haurà sanció per a Villa, ­autor dels dos gols a Hondures, pel cop que va donar a Izaguirre després que el jugador hondureny el ­trepitgés expressament en el partit de dilluns a Johannesburg. «Simplement, no hi ha trobat motius. Ha analitzat la situació i ha decidit. El comitè ha decidit que no està justificat obrir un expedient després d'examinar el cas», va declarar el portaveu, Pekka Odriozola. Iniesta ho va celebrar: «Per a nosaltres és una bona notícia, pel simple fet que David és molt ­important per a l'equip, marca diferències i ens ofereix garanties de gol».

També ho va aplaudir Marchena, conformista amb el paper secundari que fins ara li ha tocat a la selecció espanyola. «Tothom està encantat d'haver vingut. Al final la glòria o el desastre és per a un equip sencer, no importa si has jugat més o menys», va manifestar el central del ­València, partidari, igual que Iniesta, que no es miri enrere. «Espero que es deixi de parlar i comparar, el passat és passat», va demanar el defensa.