L'anàlisi de Mestalla

Torna un gran Etoo

El davanter tradueix en gols el joc arrasador i efectista de toc i posició del Barça

3
Es llegeix en minuts
ANDONI Zubizarreta / EXJUGADOR

Esperàvem un partit de luxe. I l'esperàvem perquè la història dels València-Barça així ho diu. Però va aparèixer el millor Barça i ho va espatllar tot.

El Barça li va engaltar tres golassos al València i haurien pogut ser molts més. El Barça, amb un Etoo prodigiós i tremendament perjudicial, va jugar a guanyar des del primer minut i els xes van fer (anotin- ho) un nou rècord històric, negatiu, per a ells: sumen 580 minuts sense fer cap gol. Amb això està dit tot. Els barcelonistes van tornar a ser els d'abans i els blancs continuen sense saber com redreçar el seu rumb.

1 >> Rijkaard ha trencat totes les barreres

Tot seguit després de veure l'alineació del Barça d'ahir a la nit t'adones que, en efecte, Rijkaard ha començat a prendre decisions des de ja fa uns quants dies. S'han trencat un munt de barreres. El tècnic holandès i, potser, molt especialment els seus companys de banqueta (ahir a la nit ja hi havia Eusebio en lloc de Neeskens) han decidit escollir els que estan en més bona forma. L'aparició de Puyol al lateral per Zambrotta, les excel.lents prestacions de Gud-

johnsen, extraordinari ahir a la nit, i Ronaldinho a la banqueta són un clar senyal que juguen els que estan en més bona forma.

I això no només és bo per a l'equip. És extraordinari per al vestidor, que sap que el seu esforç, la seva dedicació en els entrenaments, seran recompensats amb minuts i, fins i tot, amb la titularitat. Rijkaard manté així viva la il.lusió i, sobretot, la competència. I si a sobre obté un contundent 0-3, encara millor. Era la millor alineació i va obtenir el millor resultat.

2 >> I de cop Etoo va convertir el joc en golassos

Tu surts al camp i ho fas amb una, dues o tres idees claríssimes. Col.loques sobre la gespa els teus millors homes, els que estan en més bona forma i mires de jugar com tu saps, ocupant l'espai, tocant i tocant i, sobretot, tal com havia promès i anunciat Rijkaard, surts a decidir el partit en la primera mitja hora, com havia fet el Reial Madrid a Mestalla, que a la mitja hora ja anava 0-3.

Tot li va sortir rodó al Barça. Volia dominar i pitjar l'accelerador des del xiulet inicial. I ho va fer. No desitjava que el València es cregués que podia guanyar el partit. Tampoc que s'animés. I per això va dominar el joc, la pilota, i va saber què fer en cada moment. Però tot això va ser possible perquè va tenir un Etoo prodigiós. Va ser, altra vegada, el millor Etoo. No va ser Henry, va ser un jugador profund, que va pressionar i, sobretot, que va assenyalar als seus companys, amb els seus desmarcatges, on i com s'havia d'acabar la jugada.

Serà casualitat o no (crec que no, no és casualitat) però a mesura que s'acosta el Madrid, el camerunès agafa empenta. I ja va gairebé a velocitat de creuer. I marca.

3 >> La baixa de Messi és un preu massa alt

Notícies relacionades

És un tòpic, ho sé. Jo també visc de tòpics. O el futbol viu de frases fetes. I una d'elles, la més típica, és que aquest partit, aquesta demostració, aquest triomf, aquest pas endavant (el Barça, recordem-ho, no guanyava a fora des del 29 de setembre passat) té un preu molt alt, molt gran, molt dolorós: la baixa per un mes de Messi. Perquè l'argentí era el jugador que més desequilibrava, una peça vital, important per al duel contra el Madrid.

Al millor Etoo li va com l'anell al dit el millor Messi. Sembla que aquest gran Barça, el que va començar a enlluernar-nos ahir a la nit en un trist i enfadat Mestalla, necessita una estrella com ell per afrontar el partit contra el Madrid. És ara, quan falten Henry, quan Ronaldinho està tornant, quan Etoo passa mesos parat i ara se'n va a la Copa d'Àfrica, quan cau Messi, és quan queda clar que un gran equip ha de tenir una gran plantilla i tots han d'entendre que tindran el seu moment en la temporada. És l'hora dels altres. I ells també són determinants.

Temes:

Samuel Etoo