Un retorn esperat

Etoo torna per jugar

El davanter reapareixerà diumenge davant el Deportivo, però al gener marxarà a la Copa d'Àfrica

3
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / BARCELONA

En la mateixa setmana en què Thierry Henry entrava a la infermeria per curar- se, encara que sigui per uns dies, la seva adolorida i "crònica" lesió d'esquena, Samuel Etoo en sortia. Un simbòlic canvi de davanters. El francès, cansat i exhaust, s'aparta durant dues setmanes del camp per deixar-li així lloc al camerunès, mentre que Bojan, el nen, disfruta dels seus dies més feliços. Torna Etoo al Barça. Per pocs dies. Al gener se n'ha d'anar a la Copa d'Àfrica. Tan sols sis partits podrà jugar amb l'equip de Rijkaard: el Camerun se l'endurà d'aquí a un mes i mig.

Mentrestant, Frank Rijkaard respira alleujat perquè recupera el seu davanter més fiable. Ja fa massa temps que Etoo viu més fora del camp que dins. Si a Ronaldinho se li va acabar la màgia el maig del 2006, a París, a la final de la Champions, i després mai va tornar a ser qui era, el camerunès ha patit un camí similar. En el seu cas és una cosa purament física. Dues greus lesions han allunyat Etoo del gol. Primer va ser un trencament del menisc del genoll dret a Bremen (setembre del 2006). Cinc mesos de baixa. Després, es va fer un altre trencament a la mateixa cama (agost del 2007). Aquest trencament parcial del tendó del recte anterior, l'anomenat múscul del xut, el va enviar al quiròfan i l'ha tingut tres mesos de baixa.

Molt a pesar seu, el camerunès ha estat més a prop de Ramon Cugat, el doctor que l'ha operat en les dues ocasions, que de Rijkaard. Ahir, no obstant, era un més. Va córrer amb Edmílson per La Masia. Curiosa parella. Un, l'africà, va denunciar el cisma del vestidor a Vilafranca; l'altre, el brasiler, va descobrir que no només hi havia cisma sinó també

"ovelles negres". Després, tots dos van participar en el partidet amb tota normalitat. Etoo, que feia una setmana que treballava amb el grup, va rebre ahir l'alta mèdica; Edmílson, no. "Vull ajudar els companys. He treballat bé i tinc ganes de sentir-me futbolista una altra vegada", va dir el camerunès dimarts a El Larguero, de la cadena Ser. "Etoo és un jugador molt important per a nosaltres, ara ens ajudarà a aconseguir els nostres objectius", va afegir ahir Abidal.

HENRY TROTA A

La Masia van coincidir ahir, curiosament, els quatre fantàstics, una cosa que només ha passat una vegada en tota la temporada. Va ser a l'agost, a Santander. La primera jornada. Des d'aleshores, mai més s'han vist en un partit oficial. Ahir cada un era un món. Messi seguia regatejant. Ronaldinho va marxar l'últim del camp d'entrenament. En el test físic, que va durar gairebé una hora, el brasiler va patir, després es va relaxar. Etoo corria com si fos la primera sessió de la pretemporada. Per a ell ho era. No ha jugat gens. I vol jugar-ho tot. ¿I Henry? De forma inesperada, va aparèixer per La Masia, escortat per Juanjo Brau, un dels recuperadors. Va trotar durant 20 minuts i es va recloure al vestidor.

Notícies relacionades

SENSE PRESSES

Etoo està ansiós. Si depengués d'ell, jugaria diumenge els 90 minuts davant el Deportivo. Però aquest assumpte correspon a Rijkaard, que aprofita l'arribada del camerunès per evitar carregar més responsabilitat sobre Bojan. Ahir, el del planter no es va entrenar per una gastroenteritis. Valdés, amb angines, tampoc va treballar. Etoo, sí. A diferència de l'última lesió, quan les presses i la pressió que es va imposar li van jugar una mala passada --va esclatar a Vilafranca--, Etoo s'ho ha pres amb calma. I ja es veu a punt.

Temes:

Samuel Etoo