LA RECUPERACIÓ D'UN FUTBOLISTA TALENTÓS

Riquelme treu el fusell

El centrecampista del Vila-real va donar el triomf a l'Argentina amb dos llançaments de falta magistrals contra Xile

L'astre, enfrontat amb Pellegrini, feia tres mesos que no jugava

2
Es llegeix en minuts
RAÚL PANIAGUA / BARCELONA

Feia tres mesos que no jugava un partit oficial però ningú ho hauria dit. El toc, la qualitat, la màgia difícilment es perden i Juan Román Riquelme n'és el millor exemple. El centrecampista del Vila-real, que no ha jugat ni un minut amb l'equip aquesta temporada, va agrair la confiança d'Alfio Basile de la millor forma. En l'estrena de la classificació per al Mundial-2010,Topo Gigiova donar el triomf a l'Argentina contra Xile amb dos llançaments de falta genials (2-0). Dues tones de qualitat.

Riquelme necessitava reivindicar-se a l'estadi Monumental de Buenos Aires davant 50.000 espectadors. I no només va marcar, sinó que va dirigir l'equip amb clarividència i encert. El seu primer míssil va arribar al minut 27. L'enllaç es va acostar a la pilota amb l'habitual pas pesat, va parlar amb Messi i va col.locar un fort xut amb la dreta a l'esquerra del porter. Pel mateix lloc va entrar el segon gol (m. 45) i l'alegria es va desbordar. Amb el puny alçat, va alliberar tota la tensió corrent com un posseït cap a la banqueta.

Ostracisme total

L'exblaugrana no està vivint una situació fàcil a Vila-real. Enfrontat amb el tècnic Manuel Pellegrini, no ha disputat ni un minut amb el seu equip des del desembre del 2006. Llavors es va absentar del desplaçament a Santander per unes molèsties musculars que van enfurir el president Fernando Roig. El club el va cedir al gener al Boca Juniors i després va disputar la Copa Amèrica amb la seva selecció.

Després de les vacances va tornar a Espanya, tot i que Pellegrini segueix inflexible. Va tenir ofertes de Qatar i de l'Atlètic. També va intentar desesperadament tornar al Boca, però va ser impossible. Ara es limita a entrenar-se, però sap que l'entrenador difícilment el perdonarà, sobretot tenint en compte la bona marxa delsubmarí groca la Lliga.

Dissabte va tornar a destapar tota la seva màgia."És la primera vegada que marco dos gols de xut lliure en un mateix partit. És molt bonic. Però això no és una revenja. Jo no tinc problemes amb ningú, això són coses dels periodistes",va dir Riquelme després del partit."Estic feliç pel triomf i perquè he tornat a jugar amb la samarreta de la selecció. Res més",va afegir.

El centrecampista no va voler apuntar directament cap a Pellegrini. Humil i cerebral com gairebé sempre, va preferir disfrutar del moment sense aprofundir en el càstig que viu a Vila-real. D'això se'n va encarregar la premsa argentina. "Per a tu, xilè", va titular a la portada el diari esportiuOlé, referint-se a la conflictiva relació del xilè Pellegrini amb Riquelme.

Ovació del públic

Notícies relacionades

En la seva reaparició, Riquelme va acabar ovacionat pels espectadors, que van cridar el seu nom abans i també després de la seva exhibició. També Basile es va recordar de l'estrella. El preparador va jugar la carta de Riquelme conscient que rebria moltes crítiques si no sortia bé."És un fenomen, un mag amb els peus, un estrateg impressionant. Veuré un altre cop els seus gols a la tele per disfrutar-los",va dir el tècnic."És molt bonic sentir-se recolzat per l'entrenador. Si les coses no haguessin sortit bé s'hauria criticat molt la seva decisió",va corroborar el jugador.

La selecció albiceleste s'enfrontarà demà a Veneçuela, que va sorprendre al vèncer l'Equador (0-1) en el debut de la fase de classificació. Basile repetirà equip i Riquelme tindrà una altra oportunitat per demostrar la seva qualitat.