DAVANT EL COMBINAT DELS EUA

La Generalitat insta la selecció catalana de futbol a jugar sense autorització

La secretària general d'Esports qualifica l'actitud com "un acte de sobirania"

1
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

El Govern de la Generalitat, a través de la seva secretària general d'Esports, Anna Pruna, ha instat la selecció catalana a jugar l'amistós que tenia previst contra el combinat dels Estats Units el 14 d'octubre, tot i no comptar amb l'autorització de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

Pruna ha qualificat aquesta rebel·lió en declaracions a RAC-1 com "un acte de sobirania" i ha explicat que, des del seu departament, s'assessora en aquests moments el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Jordi Roche.

"Tenim clar que les nostres federacions tenen personalitat jurídica pròpia, no som una sucursal", ha manifestat la secretària general d'esports, que ha confirmat el viatge de Roche a Chicago per reunir-se amb els seus homòlegs nord-americans.

Als EUA no hi ha problema

Notícies relacionades

Segons ha precisat Anna Pruna, s'han establert converses amb els responsables federatius dels Estats Units "i no hi ha problema a jugar". "Allà no entenen res, perquè tenien drets televisius venuts i les dates són de les establertes per la FIFA", ha dit Pruna, que ha reiterat que la FCF comptarà amb "el suport del govern" de la Generalitat.

La política d'Esquerra Republicana de Catalunya ha dit, a més, que si es juga el partit sense autorització deixarà de ser "un partit de costellada". "Ens ho hem de creure, és l'únic que falta", ha dit Anna Pruna un dia després que el president del Barcelona, Joan Laporta, reclamés una implicació més gran en aquest assumpte dels polítics catalans.