El torneig de tennis de Wimbledon

Verdasco se sent més fort amb els consells de Santana

El tennista madrileny es va imposar a Seppi i demà s'enfrontarà a Roddick

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / ENVIAT ESPECIAL / LONDRES

Fernando Verdasco sembla haver trobat a Wimbledon la calma que necessitava per mostrar el seu millor joc. De moment ja està en tercera ronda i sense haver cedit ni un set. Ahir, en un dels pocs partits que no es van veure afectats per la pluja, es va desfer de l'italià Andreas Seppi en tres sets: 6-3, 6-2 i 6-4. En aquest canvi d'actitud i mentalitat el tennista madrileny valora l'ajuda de Manolo Santana, que l'assessora en aquest torneig. "A la pista qui guanya o perd ets tu, però només sabent que és allà ja et dóna confiança. Em trobo molt còmode i la seva experiència em va molt bé. Em dóna petits consells, detalls que es veuen des de fora i que si te'ls diu ell, que és l'únic campió espanyol del torneig, te'ls creus més que si els digués qualsevol altre".

Santana és feliç de poder ajudar Verdasco, encara que sap que no té cap vareta màgica, perquè si la tingués la utilitzaria per aconseguir que l'espanyol guanyés el seu pròxim rival, Andy Roddick. Com que no la té, almenys recorre a la seva fe i confiança per mentalitzar el jugador. "Ara toca Roddick", li deia tot just acabar el partit amb Seppi. "Fernando és un jugador amb un gran talent i que atresora molt tennis. Té tots els cops per guanyar qualsevol, però necessita saber utilitzar-los. No és necessari picar sempre la pilota, en alguna ocasió cal fer un copet tallat o buscar el contrapeu del rival, fer una deixadeta. Avui ho ha fet així amb Seppi i li ha funcionat", explicava.

AJUDA PER AMISTAT

Santana tenia raó en la seva anàlisi. Verdasco va jugar ahir a un gran nivell, molt sòlid des del fons de la pista, segur amb el servei (només el va perdre al final, ja amb 5-2 a favor seu) i agressiu en la restada. "M'ho estic passant molt bé. M'agrada tornar a estar al vestidor, estar amb els jugadors i els entrenadors. A més, aquí a Wimbledon, em sento com a casa", deia Santana ahir, lluint la seva acreditació amb una placa especial com a campió del torneig de Wimbledon (1966) que li permet moure's per qualsevol part. L'excapità de Copa Davis col.labora amb Verdasco per amistat. "No li cobro res, el conec des de petit i considero que té un enorme potencial. Jo tenia previst venir la segona setmana però el seu pare i ell em van proposar ajudar-lo i a mi em va encantar la idea".

Notícies relacionades

SENSE ENTRENADOR

Verdasco, jugador 41è del món, està sense entrenador des de fa mesos. Va trencar amb Pepo Clavet poc després de Wimbledon-2006, on va aconseguir el seu millor resultat al classificar-se per a la quarta ronda. "Jugar sense entrenador m'ha permès madurar perquè he hagut d'ocupar-me més de mi, estar més a sobre de tot i a la pista m'ha ajudat a pensar més", assegura el tennista que, de totes maneres, continua buscant un tècnic que l'acompanyi en el circuit. "No és fàcil trobar algú. Els millors ja estan ocupats i a més cal buscar-ne un amb qui et sentis còmode i connecti amb tu", deia.