BÀSQUET

Pesic deixa l'Akasvayu i se'n va al Dinamo de Moscou

2
Es llegeix en minuts
FRANCESC CARCASSÉS / GIRONA

L'Akasvayu Girona i Svetislav Pesic han arribat a un acord per rescindir el contracte del preparador serbi. L'extècnic blaugrana tenia firmat fins a l'any 2009 amb el club gironí, però el nou consell d'administració, presidit per Josep Amat, va decidir posar fi al periple de Pesic. El tècnic fitxarà ben aviat pel Dinamo de Moscou, que ja va anunciar fa uns dies la marxa de Dusan Ivkovic.

En el seu nou destí, Pesic trobarà un requisit que no tenia a Girona. El club rus posarà a la seva disposició un xec en blanc per confeccionar una excel.lent plantilla que pugui competir en igualtat de condicions amb el CSKA de Moscou, l'altre gran club del país. A més dels pivots Fotsis i Papadopoulos, que continuaran al Dinamo, arribaran altres fitxatges importants.

El tècnic serbi no tenia una bona relació amb Antonio Maceiras, director general de l'Akasvayu. Aquest ha estat el desencadenant de la marxa de Pesic, que deixa Girona després d'aconseguir la Lliga Catalana, la Copa FIBA i un cinquè lloc en la fase regular de la Lliga ACB. L'afició gironina sempre ha recolzat Pesic, que va mantenir unes relacions amb el consell que es van anar deteriorant a poc a poc. A més a més, l'Akasvayu retallarà el pressupost la temporada que ve, cosa que no satisfeia un tècnic ambiciós com Pesic.

PEDRO MARTÍNEZ, A PROP

El conjunt català tindrà un preparador espanyol la temporada que ve. El més ben situat per ocupar la banqueta de l'Akasvayu és Pedro Martínez. Amb una mentalitat totalment diferent de la de Pesic, l'expreparador de Joventut, Gran Canària, Tau i Estudiantes es podria entendre bé amb Maceiras, cosa que facilitaria la feina de la secretaria tècnica.

Un altre dels noms que es contempla és el d'Aíto García Reneses. Després que Jordi Villacampa, president del DKV Joventut, no confirmés la continuïtat del veterà tècnic, Aíto és un dels homes que agradaria a Girona per agafar les regnes del conjunt de l'Akasvayu.

Notícies relacionades

PLE A VISTALEGRE

El Madrid, d'altra banda, va anunciar ahir que ja s'han venut totes les entrades per al primer partit de la final davant el conjunt blaugrana, que es disputarà diumenge al palau de Vistalegre. L'astre del Barça Juan Carlos Navarro assumeix el seu paper de líder davant el conjunt blanc. "És normal que em senti vigilat perquè sóc un referent en l'atac per al meu equip. Segur que el Reial Madrid ens té respecte, però també ràbia", va dir l'escorta.