SEGON CIRCUIT URBÀ

Ecclestone compleix el seu compromís amb Camps i firma el contracte per celebrar el GP d'Europa a València

2
Es llegeix en minuts
EFE / LONDRES

L'acord per celebrar el Gran Premi d'Europa de fórmula 1 en un circuit urbà de València s'ha firmat avui a Londres tres setmanes després que s'anunciés el projecte a València, en un acte on el patró del mundial, Bernie Ecclestone, va mantenir que es firmaria després de les eleccions del 27 de maig.

La rúbrica s'ha produït avui entre Ecclestone i l'empresa Valmor Sport, que ha estat representada pel seu president, Fernando Roig, i per José Luis Olivas en representació de Bancaixa, entitat integrada en aquesta empresa, en un acte al qual ha assistit el president de la Generalitat en funcions, Francisco Camps.

El 10 de maig es va celebrar un acte a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València en què es van anunciar diversos detalls del projecte i on Ecclestone va indicar que la firma del conveni tindria lloc una vegada passessin les eleccions autonòmiques i municipals de diumenge passat.

Crítiques de l'oposició i del Govern

La cerimònia va tenir lloc el dia abans del començament oficial de la campanya electoral, cosa que va ser durament criticada des de l'oposició política al País Valencià i des del Govern central a l'entendre que havia estat utilitzat per Camps, candidat del PP a la reelecció, com a promesa electoral.

També van ser reprovades les declaracions fetes per Ecclestone al condicionar la firma de l'acord amb la continuïtat de Camps al capdavant de la Generalitat, que va ser qualificat de "xantatge".

En els comicis de diumenge passat, el candidat del PP a la reelecció com a president de la Generalitat, Francisco Camps, va revalidar la seva majoria absoluta igual que l'aspirant popular a l'alcaldia de València, Rita Barberá.

Amb la firma d'avui es tanca un procés iniciat fa poc més d'un any amb una sèrie de reunions entre Camps i Ecclestone, que només va contemplar el projecte en un circuit urbà perquè no li interessava que se celebrés al Circuit Ricardo Tormo de Cheste, a 25 quilòmetres de València.

A partir del 2008

Notícies relacionades

A València es disputarà el primer, amb la denominació de Gran Premi d'Europa, la tardor del 2008, i a partir d'aquesta edició, en les sis següents, la carrera passarà a celebrar-se a l'estiu.

S'ha establert la previsió que 100.000 persones puguin presenciar la competició a les grades que s'instal·laran per al públic, i que el seu impacte econòmic arribi, segons un primer estudi de la Generalitat, a 70 milions d'euros.