BÀSQUET

Jordan: "¿Ronaldinho? Diuen que és el Jordan del futbol"

El llegendari jugador és a Barcelona per donar a conèixer la seva firma de roba

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Michael Jordan té previst trobar-se avui amb Ronaldinho a Barcelona. Dos números u, cara a cara. Jordan no volia desaprofitar la seva visita llampec a la capital catalana, organitzada com a part d'una gira de promoció europea de la seva marca de roba (Jordan Classic), una filial de Nike, per conèixer l'estrella del futbol mundial. És el privilegi de les grans llegendes. No necessiten cita prèvia."Tinc ganes de conèixer Ronaldinho",va assegurar ahir el millor jugador de bàsquet de tots els temps."Diuen que és el Jordan del futbol i sé que això vol dir que es pren molt seriosament el seu esport, que juga amb passió i que és creatiu",va afegir Jordan, que va insinuar que aprofitaria la tarda per veure per televisió el clàssic del Bernabéu."És una cosa que teníem planejada".

Per Jordan no semblen passar els anys. Va pels 43. Però es manté en una forma esplèndida, com quan en tenia 30 i lluïa sobre el cap la corona imaginària de rei. Ahir vestia amb pantalons de xandall negre, samarreta negra i sabatilles esportives, una vestimenta poc usual en algú que es va fer famós també per la seva elegància. Però, segurament, era una qüestió de comoditat. A penes dues hores abans havia aterrat al Prat en el seu avió privat, procedent de Berlín, envoltat d'un seguici de més de 30 persones. Des del 92 no visitava Barcelona. Encara així, vestit informal, Jordan imposa amb la seva presència, ara adornada amb una barbeta i una anella daurada a l'orella esquerra.

PASSIÓ A EUROPA

Notícies relacionades

No hi va haver gaire temps per a reflexions. Jordan va arribar amb més de 40 minuts de retard a la cita prevista amb la premsa, i tot estava cronometrat. Quinze minuts per als seus comentaris, que després van acabar reduïts a sis preguntes. La referència a Pau Gasol, l'estrella dels Memphis Grizzlies, va ser obligada."És un líder que encara seguirà aprenent més. Amb Espanya, va estar magnífic al Mundial i seguirà sent una estrella durant molts anys. És un pivot, però no juga com un pivot".També es va referir a l'èxit d'Espanya a la cita del Japó:"No vaig veure gaire bàsquet aquest estiu, però sé que Espanya va fer un gran paper, que és un bon equip i que es va merèixer guanyar el Mundial. La medalla d'or no va ser una casualitat".

Jordan va reconèixer que li agradaria"passar més desapercebut"en la seva vida diària, encara que és una cosa que no el molesta, perquè sap que és una forma de respecte que s'ha guanyat amb la seva feina i va assegurar que ha pogut comprovar una clara evolució en el bàsquet europeu des que, el 1992, va formar part deldream teamque es va exhibir als Jocs de Barcelona:"Els joves el viuen amb molta passió i a Europa aquesta passió ha crescut al comprovar que molts d'aquests nois han entrat a la NBA. Òbviament no està al nivell del futbol, però ha evolucionat molt durant aquests anys".