POLIESPORTIU | CICLISME

Samuel Sánchez s'anota una gran victòria a Zuric

Valverde guanya l'UCI Pro Tour i es proclama número u mundial

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Ningú li pot discutir a Samuel Sánchez que és el millor del món a l'hora d'afrontar un descens. Ningú traça tan bé i ningú tampoc és capaç d'anar tan ràpid. A més, si passa com ahir a Zuric, que el dia comença esquerp --és a dir, amb aigua a l'horitzó i una mica de fred al cos--, encara millor per a aquest asturià de 28 anys que està resultant el més rendible del conjunt Euskaltel. Sánchez, el ciclista que ha arribat en més bon estat de forma a l'últim sospir de la temporada, es va imposar ahir al Campionat de Zuric, la clàssica per excel.lència del calendari suís.

Zuric era ahir la penúltima carrera de l'UCI Pro Tour, la controvertida Lliga mundial de ciclisme. Només Cadel Evans, si hagués guanyat i repetit a la París-Tours i el Giro de Llombardia, les dues proves que tanquen el torneig, podia prendre-li a Alejandro Valverde el liderat al circuit. Valverde, que ahir va descansar i que només participarà en la clàssica italiana per recollir el definitiu jersei blanc com a vencedor, es va proclamar matemàticament guanyador de l'UCI Pro Tour gràcies sobretot a les seves dues victòries consecutives a la Fletxa Valona (Sánchez va ser segon) i Lieja-Bastogne- Lieja (Sánchez va acabar en quarta posició).

FELIÇ SOTA LA PLUJA

Notícies relacionades

El títol catapulta Valverde com el millor ciclista del 2006 i número u del món, ja que la classificació seria comparable, per exemple, a l'ATP del tennis. Sánchez, per la seva part, va recalcar després de la victòria, la primera que aconsegueix en una clàssica europea, que se sentia a gust amb el temps mogut."Jo sóc d'Oviedo i estic acostumat a la pluja. No és un problema per a mi", va indicar aFrance Presse. El triomf el va col.locar en la segona plaça de l'UCI Pro Tour. Sánchez va ser el corredor encarregat de llançar Valverde en el campionat del món que es va disputar a Salzburg fa vuit dies. Allà es va penjar la medalla dexocolata. Sánchez va arrencar amb tanta força en l'últim revolt del circuit que va trencar el ritme a tots els velocistes. Valverde se li va enganxar. Al final va ser superat per Paolo Bettini --ahir va abandonar en la seva estrena amb el mallot arc iris-- i Erik Zabel.

Sens dubte, el 2006 acabarà com el millor any per a Sánchez, que també va aconseguir una victòria d'etapa a la Vuelta. El corredor, polivalent com pocs, és l'únic forà a les files de l'Euskaltel, ja que va anar a Euskadi on es va formar com a corredor, raó per la qual els estatuts del conjunt basc li permeten ser un dels seus líders.