Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

"Hem de veure la tecnologia com una eina complementària per a la seguretat"

"Hem de veure la tecnologia com una eina complementària per a la seguretat"

El 28 d'abril és el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball. Des de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral (UAB) un grup d'estudiants hem debatut sobre les condicions de treball en el nostre futur. Els avenços en vigilància com a suport del vigilant tradicional amb l'objectiu de millorar les seves condicions, però no per a substituir a l'humà.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Són imparables els avenços tecnològics que estan transformant el panorama de la seguretat, com poden ser els 'gossos robots', que ofereixen un suport valuós a la feina dels vigilants tradicionals. Aquestes innovacions no només milloren l'eficiència sinó que també poden contribuir significativament a la prevenció d'accidents i a la promoció d'entorns laborals més segurs pels vigilants.

Tanmateix, és important emfatitzar que aquestes tecnologies no han de substituir completament la presència humana en l'àmbit de la seguretat. Aquesta tecnologia ha de ser vista com una eina complementària, destinada a enfortir les capacitats i habilitats de les persones treballadores. L'objectiu és contribuir a la creació d'un futur laboral que prioritzi el benestar i la seguretat de les persones. Ens situem a favor de la implementació d'aquests robots de forma complementària a l'humà.

Participacions delslectors

Mésdebats