Dimarts, dia 20

L’ambientòloga Ioar Rivas dialoga en directe a EL PERIÓDICO sobre contaminació urbana i infància a la ciutat

  • La investigadora de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) parlarà en directe a les xarxes socials d’EL PERIÓDICO.

  • La científica contestarà preguntes dels lectors sobre els efectes de la contaminació en nens i nenes i com reduir-los

  • La seva intervenció forma part del cicle Converses de Salut de la Xarxa de Científiques Comunicadores d’EL PERIÓDICO i la Fundació Doctor Antoni Esteve.

L’ambientòloga Ioar Rivas dialoga en directe a EL PERIÓDICO sobre contaminació urbana i infància a la ciutat

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A Barcelona la contaminació, causada essencialment pels cotxes, provoca fins a 800 morts prematures a l’any. El 50% dels entorns escolars superen els límits legals de contaminació fixats per la UE. Això afecta el neurodesenvolupament dels nens, tal com va demostrar l’ambientòloga Ioar Rivas i els seus col·laboradors en una sèrie d’estudis pioners a l’Institut de Salut Global de Barcelona.

Notícies relacionades

Rivas creu que algunes polítiques i accions col·lectives tenen el potencial de pal·liar aquest problema. Els lectors d’EL PERIÓDICO tindran l’oportunitat de dialogar amb ella i plantejar-li preguntes en una conversa emesa en directe pels canals de Youtube i Facebook del diari, dimarts 20 de desembre a les 18.30 hores. Els que tinguin preguntes per a ella poden enviar-les des de ja a entretodos@elperiodico.com o intervenir durant l’acte per mitjà del canal de comentaris de les xarxes socials d’EL PERIÓDICO.

La sèrie de Converses de Salut ha comptat amb les intervencions de l’epidemiòloga Zulma Cucunubá, la psicòloga Ximena Goldberg, la neurocientífica Sonia Villapol, la viròloga Nuria Izquierdo, la pediatra Anna Fàbregas i la biòloga Marta Alonso.