‘Cara a cara’

‘Mamarazzis’: «No parem de barrinar perquè això continuï creixent»

Les pioneres del pòdcast del cor van conversar amb els lectors d’EL PERIÓDICO a la Casa Seat i van revelar alguns detalls del seu exitós programa

‘Mamarazzis’: «No parem de barrinar perquè això continuï creixent»

LAURA GUERRERO

4
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Tibidabo, any 2000. Dues joves periodistes fan guàrdia davant un restaurant de categoria. La superestrella Mariah Carey és a dins i podria sortir en qualsevol moment. Nervis. Tensió. En aquesta situació es van conèixer Lorena Vázquez i Laura Fa. La primera tenia una mica més d’experiència en aquests combats i va ajudar la segona, que s’estrenava en la premsa rosa. «Érem competència, però ens vam fer molt amigues, tant que ara ja fins i tot anem juntes de vacances», fan broma les ara companyes inseparables a ‘Mamarazzis’.

Fa i Vázquez, responsables del pòdcast d’èxit ‘Mamarazzis’, van rememorar aquesta història i moltes d’altres aquest dijous a la tarda durant una trobada amb la comunitat de lectors d’EL PERIÓDICO a la Casa Seat amb el periodista Sergi Mas, també al capdavant d’un pòdcast de la casa, com a conductor. Divertit i espontani, aquest ‘Cara a cara’ va ser semblant a la gravació d’un programa en directe i amb públic. 

Les més de 200 persones assistents –moltes més si tenim en compte que es podia seguir per ‘streaming’– se’n van anar a casa coneixent bastants detalls del seu programa favorit, com per exemple els rols de cada una. «La Lorena és l’ordenada i la responsable», «la Laura és la més valenta, la que es tira a la piscina», van dir l’una de l’altra, entre mirades carinyoses i rialles de complicitat. També van revelar com i on solen preparar l’escaleta, que no guió: queden per dinar cada dimecres a un restaurant del Poblenou –que, casualitat de la vida, és propietat del fill d’una institució del mitjà radiofònic com Luis del Olmo– i allà repassen les revistes del cor per decidir els continguts. 

‘Mamarazzis’, un autèntic fenomen després de les comentadíssimes exclusives relacionades amb la ruptura de Shakira i Piqué, s’ha convertit en el projecte prioritari i principal d’aquestes dues professionals, que, després d’haver coincidit a diferents mitjans sobretot com a col·laboradores, volien engegar una cosa pròpia. I no els podria anar millor. «Hem notat més el retorn que en altres moments de la nostra professió», va explicar agraïda i encara sorpresa Fa. 

Rigor i respecte

L’embrió va ser el pòdcast ‘A todo corazón’, un espai lligat a una revista del cor al qual presentaven de manera succinta els continguts de la publicació. En la seva nova etapa, en canvi, ja com a Mamarazzis, iniciada el març passat sota el paraigua d’EL PERIÓDICO, tenen total llibertat. «No hem d’estar fent trucades als caps per preguntar o demanar permís; ¡confien en nosaltres!», va destacar entre rialles Vázquez, en una referència directa al director, Albert Sáez, assegut entre el públic. «Volíem recuperar una de les senyes d’identitat de la capçalera, perquè vam ser el primer diari seriós a donar informació del cor, però ho volíem fer d’una manera diferent. Vam tardar un any a trobar la manera i va ser el pòdcast», va recordar després el director, que va aprofitar la seva intervenció per reivindicar el bon periodisme del cor. Al final, es tracta de fer-ho «amb el mateix rigor i el mateix respecte a les persones» que exigim a altres branques o especialitats del periodisme. 

Quan els van preguntar pels seus plans de futur immediats, Fa i Vázquez van deixar anar una exclusiva a les persones que hi eren presents: preparen un especial en format televisió. I fins aquí podien explicar. «No parem de pensar coses, de barrinar, perquè això continuï creixent i la pròxima trobada sigui al Sant Jordi», va fer broma Vázquez.

Finalitzada la conversa, torn de preguntes, com ja és habitual en aquests ‘Cara a cara’, i una improvisada cua per fer-se fotos amb les dues protagonistes. «Fa temps que les segueixo, ja des del seu anterior pòdcast, i em venia de gust veure-les de ben a prop, descobrir algunes interioritats del programa», destacava una de les assistents, Vanessa López, que no es perd ni una entrega i després les comenta amb les seves amistats. «Ja m’agradaven molt quan les veia a l’‘Arusitys’ i ara estic enganxada al pòdcast, però també a les seves columnes al diari els caps de setmana», va explicar una altra assistent, Sabrina Font, després de fer-se una foto amb les dues comunicadores.

Álex Hoces, estudiant de producció audiovisual i molt interessat en la informació rosa, va acudir amb un grup d’amics al ‘cara a cara’ organitzat pel diari i també volia conèixer les creadores d’aquest pòdcast pioner. «El que més me n’agrada és el seu estil, són molt pròximes i de vegades políticament incorrectes», va destacar aquest noi amb experiència al sector. «Si al final fan això del programa de televisió, m’encantaria treballar amb elles», va afegir il·lusionat.

Notícies relacionades

‘Mamarazzis’ és la prova que un altre periodisme del cor és possible, que es pot fer amb rigor i proximitat, amb rialles i sense crits. Un orgull per a aquest diari comptar les veus i el bagatge d’aquestes professionals. 

Persones, planeta, progrés... ¡i pòdcast! Perquè EL PERIÓDICO ara també s’escolta.