Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

5 usos del xampú en sec que només coneixen els estilistes

Aquest esprai no només ajuda a espaiar rentats quan no es té temps, sinó que també és un gran aliat per donar-li una altra dimensió als teus pentinats

5 usos del xampú en sec que només coneixen els estilistes
  • Maria Baras, del saló Cheska: «La majoria de gent no tria bé ni el xampú ni el condicionador»

  • 12 mites sobre la cura del cabell que hauries d’oblidar

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que el xampú en sec sempre s’ha conegut com una solució ideal per espaiar el temps entre rentats i perquè soluciona el problema quan hi ha falta de temps per rentar-se el cabell, el cert és que l’aplicació d’aquest esprai també té altres usos que bé coneixen els estilistes i que poden donar-li els teus pentinats una nova dimensió i un acabat professional.

Potser no tothom els coneix, però no passen desapercebuts per als grans professionals, que des de fa anys l’utilitzen als ‘backstages’ internacionals per aportar textura i volum a les melenes d’actrius i models i aconseguir un aspecte revitalitzat a l’instant.

Diferents fórmules

En l’actualitat hi ha diverses fórmules de xampú sec disponibles: en esprai, que és la clàssica i més habitual, en espuma i en pols. La primera funciona bé en tota mena de cabells i és la preferida de la majoria;a més, és especialment útil per donar volum a les arrels dels cabells fins. Si no ens agrada que quedi rastre de residu blanc (tot i que aquest surt fàcilment amb el raspall), llavors és millor optar per l’espuma. I si es es tenen les arrels molt greixoses, els xampús secs en pols permeten aplicar més quantitat de producte a les àrees que més ho necessiten. Aquest xampú s’ha d’evitar en cabells arrissats però, si s’utilitza, que sigui el més hidratant possible.

Neteja, frescor, fragància, cos, intensitat, moviment... ¿Per què aquest producte està tan estès entre professionals, ‘influencers’ i ‘celebrities’ i s’ha convertit en un ‘must have’ de bellesa?

Vet aquí les cinc maneres d’aprofitar al màxim totes les virtuts del xampú en sec

Combatre un ‘bad hair day’

Tots tenim dies en què el cabell es veu rebel i no vol fer-nos cas per més que ho intentem. Sembla apagat, trist. Tot i que provem tota mena de pentinats, res sembla que funcioni i el seu aspecte no millora per molt que ho intentem. I si a sobre si tenim pressa, fem tard a una cita o a la feina... És desesperant. 

Per sort, si es té un xampú en sec a mà, es pot canviar la imatge per complet i aconseguir que es vegi fresc i amb vida a l’instant. Només cal polvoritzar-lo sobre l’arrel, fer massatge, raspallar i ¡ja està! Després de texturitzar-lo i donar-li brillantor i consistència, ja podem pentinar-lo al gust, bé recollit o solt.

Serrell sempre impecable

El serrell és, sens dubte, la part del cabell que més s’embruta perquè està directament en contacte amb el front i la sudoració del dia li acaba donant aspecte brut que és incòmode. Per aquells que sempre volen portar-lo perfecte, el xampú en sec serà un gran aliat per ajudar a eliminar aquesta sensació de greix.

El pots portar al bolso i, en el moment que notis que el necessites, aplica’l des de la part inferior (és a dir, de baix cap a dalt). Canvia moltíssim. En qüestió de segons aconseguiràs que es vegi net i amb molt moviment.

Recollits amb volum

Aquest és potser un dels principals motius pels quals tant estilistes com ‘influencers’ i ‘celebrities’ adoren el xampú en sec. I és que, ben aplicat, aporta un extra de volum i textura en tota mena de cabells (fins i tot els més fins) donant-li un aspecte natural i lliure.

Una solució infal·lible per fer que els teus pentinats es converteixin en el centre de totes les mirades i tinguin un aire desenfadat. I el millor és que ajuda a fixar-lo i li aporta brillantor sense embrutar el cabell, més aviat al contrari, perquè la seva fórmula a base de pols (normalment d’arròs) absorbeix el greix de les arrels i contribueix a donar una imatge de neteja i frescor.

¿Cabell apagat? No, gràcies

Si cada matí t’aixeques amb la sensació que el teu cabell sembla apagat i sense vida, desperta’l amb el teu xampú en sec. Això sí, per multiplicar el seu efecte, en lloc d’aplicar-lo abans de pentinar-te, posa-te’l abans d’anar a dormir i deixa’l actuar durant tota la nit.

Quan et miris al mirall, et sorprendrà veure que el teu cabell tindrà un aspecte increïble, sense greix, amb cos i una aroma irresistible de bon matí.

Cobrir cabells blancs en un moment

Hi ha xampús en sec que, a més de dotar la teva melena de brillantor, cos i textura, aporten un toc de color que cobreix lleugerament l’arrel per ajudar a dissimular els cabells blancs quan comencen a sortir...

Amb més de 40 anys d’experiència, la marca Batiste, per exemple, disposa d’una línia especial amb un toc de color que manté intacte el color natural i evita les marques blanques en melenes rosses, morenes i castanyes.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim del que es parla al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.

Notícies relacionades