Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Què és el ‘layering’ facial i com realitzar-lo correctament, pas a pas

Es tracta d’una tècnica de superposició de sèrums i cremes importada del ‘beauty’ coreà per tenir una rutina de bellesa a mida i una pell perfecta

Què és el ‘layering’ facial i com realitzar-lo correctament, pas a pas
  • Maquillatge i cosmètica: ¿com saber-ne la data de caducitat i com allargar-ne la seva vida útil?

  • Una guia de l’A a la Z amb els ingredients cosmètics més efectius

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fa temps que s’ha colat en el vocabulari del món de la bellesa el concepte ‘layering’, que prové de la paraula «capa» en anglès (‘layer’). És el principi en el qual es basa la rutina de bellesa coreana –‘Korean beauty’ o ‘K-Beauty’– i consisteix a aplicar els productes «per capes», segons la seva textura i funció. Aquest sistema va de les textures més lleugeres a les més cremoses, d’aquesta manera la pell absorbeix de la forma més eficient els nutrients i principis actius de cada cosmètic en cada pas corresponent al ritual de bellesa coreana.

Aquesta rutina facial coreana s’ha popularitzat arreu del món i moltes famoses i blogueres ho recomanen, ja que es tracta d’un règim de tractament a mida i la millor solució per combatre diversos problemes d’envelliment de forma simultània.

La pell de les dones orientals és molt diferent de la dels països occidentals, per això elles solen utilitzar fins a 16 capes de producte. En el nostre cas el ritual sol ser de set. També es pot assenyalar que aquests passos del ‘layering’ facial es congreguen entorn de dues grans necessitats de la nostra pell, com és la purificació (neteja, exfoliació i mascareta) i la hidratació (amb tot un paquet de tònics, essències, sèrums i cremes).

Notícies relacionades

Aquesta rutina facial requereix temps i té ‘regles d’or’:

  1. No més de tres: Per no saturar la pell, mai s’han d’utilitzar més de tres sèrums.

  2. Cada 15 segons: Cal esperar 15 segons entre producte i producte.

  3. Primer, el més lleuger: Tot i que la norma és aplicar els sèrums per ordre de preocupació, si n’hi ha un de més espès que la resta, s’ha de deixar per al final. Si no, el més lleuger no penetrarà a les capes més profundes.

  4. Dues vegades al dia: El ‘layering’ s’ha de repetir al matí i a la nit.

  5. Contorn d’ulls + sèrum(s) + hidratant: L’ordre és fonamental.

A continuació, els 10 passos del ‘layering’ facial, pas a pas

10 passos del ‘layering’ facial, pas a pas

Desmaquillant en oli

Una bona neteja és bàsica per a la nostra pell, per això el concepte de ‘doble neteja’ coreana és un ‘must’. Es tracta d’un ritual de bellesa que ofereix resultats envejables, ja que la pell nota l’abans i el després. Per realitzar-lo es necessiten dos productes: un amb base oliosa (per desmaquillar) i un altre amb base aquosa (per netejar). Abans que res s’han de retirar les restes de maquillatge o simplement de pol·lució i secreció de greix de tot el dia amb un producte oliós per fondre les partícules i retirar-les correctament. Aquests productes es coneixen com a netejador en oli, oli desmaquillant, aigua micel·lar o bàlsam (amb base oliosa).

Netejador aquós

Seguint l’estratègia del ‘double cleaning’, un cop esbandit el desmaquillant a base d’oli, se n’ha d’aplicar un amb base d’aigua. És el que atrapa les impureses als porus i deixa la superfície completament neta i preparada per als altres passos.

Exfoliació dues vegades per setmana

Un pas essencial d’aquesta rutina. No importa el tipus de pell que es tingui: s’ha de fer una o dues vegades a la setmana per treure cèl·lules mortes i millorar la textura de la pell. Els resultats: una pell lluminosa i amb menys taques i imperfeccions.

No s’ha d’oblidar el tònic

El tònic és un dels productes més interessants i alhora el gran oblidat de la rutina facial. Però és imprescindible si vols que la teva pell estigui en òptimes condicions per afegir-hi els productes posteriors. És l’esglaó que no s’ha de saltar mai, ja que intensifica les propietats dels sèrums i estimula l’absorció de nutrients per aconseguir una pell ‘glowy’.

Coneix ‘l’essència’

La denomianda «essència» és el bàsic de la bellesa asiàtica que has de provar si no ho has fet encara. És un híbrid entre un fluid hidratant i un sèrum, una loció aquosa amb ingredients per combatre l’envelliment i promoure la regeneració cel·lular. Sol ser totalment líquida, gairebé com l’aigua, o bé lleugerament gelificada, i s’ha d’estendre pel rostre, el coll i l’escot.

Sèrums

Els sèrums tenen la concentració més elevada d’ingredients actius que combaten necessitats especifiques de la pell com la deshidratació, l’envelliment i els problemes d’acné. Només s’hi aplica una o dues gotes i s’ha de fer massatges suaus al rostre.

La mascareta

La mascareta és el pas posterior a l’exfoliació i es realitza una vegada per setmana. Te l’objectiu d’endurir la pell per obtenir un resultat més suau i sedós. És essencial perquè la pell es vegi súper hidratada. Compte, no s’ha d’excedir del temps indicat perquè podria absorbir alguns nutrients importants de la pell.

Una crema per al contorn

El contorn d’ulls és la zona més fina i sensible de la cara, per això existeixen molts productes específics. Cal aplicar-los amb el dit anular fent petits tocs. S’han d’utilitzar dues vegades al dia, al matí i a la nit, després d’haver aplicat el tònic. Serveixen per evitar bosses i arrugues.

Una hidratant abans de la humectant

Seguint amb el ritual de bellesa, sempre s’ha d’aplicar primer la hidratant i després la crema humectant per a la cara. La funció principal de la humectant és segellar la humitat i tots els productes que s’han aplicat en els passos anteriors de la rutina. Hi ha una extensa gamma de cremes amb molts ingredients. Tria el més adient per a la teva pell. L’objectiu d’una crema hidratant és suavitzar la pell. És a dir, prevenir la pèrdua d’aigua. S’ha d’aplicar al matí i a la nit.

Una crema solar per acabar

És el producte que marcarà la diferència i evitarà els signes de l’envelliment, la flacciditat, les taques i les cremades. A l’estar exposats als rajos UVA i UVB, cal aplicar-la cada dia.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil de EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem l’últim del que es parla al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres experiències.