Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Aquestes són les tendències en ungles per a aquesta primavera i estiu: així són les manicures que triomfen

Les ungles minimalistes, ‘multidot’, amb efectes geomètrics i les ‘baby boomers’, entre les més desitjades, segons l’experta Laura Pla, directora de la firma Thuya Professional

Aquestes són les tendències en ungles per a aquesta primavera i estiu: així són les manicures que triomfen
  • Les ungles, un xivato que avisa quan alguna cosa va malament en la nostra salut

  • 10 consells per cuidar les teves pestanyes, ja siguin naturals, amb extensions, lífting o bòtox

  • 5 claus per triomfar com la convidada perfecta en BBC (bodes, batejos i comunions)

6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des de fa un temps s’ha posat de moda a les xarxes socials, sobretot a Instagram, els ‘nailfies’, que no són més que les ‘selfies’ on es mostren les ungles amb una manicura fantàstica. Rosalía, Jennifer Lopez, Selena Gomez i Kylie Jenner van ser algunes de les primeres celebritats que pujaven imatges de les seves ‘urpes’ perfectament afilades i decorades, marcant tendències. Els primers plans fent morrets o traient la llengua han anat perdent pes en els ‘feeds’ en favor de les ungles, les noves protagonistes de totes les bíblies d’estil i moda.

Aquesta primavera-estiu 2022, treure les ungles seguirà sent un ‘must’, però, a diferència d’anys passats, en què la cantant de ‘Motomami’ va imposar les ungles esmaltades quilomètriques amb moltes incrustacions i dibuixos, ara es preferiran «més naturals, curtes, amb detalls en colors pastissos... Molt minimalistes», assegura Laura Pla, directora de la firma Thuya Professional.

L’experta, que serà present al saló Cosmobeauty Barcelona, que se celebrarà a la capital catalana del 7 al 9 de maig, avança als lectors del Club d’Estil d’EL PERIÓDICO totes les tendències en manicura que veurem els pròxims mesos, en els quals, a més del minimalisme, triomfaran els petits detalls de color i pedreries.

Després de l’època del disseny XXL ara es prefereix el «menys és més», perfecte per al dia a dia.

Aquests són alguns dels estils que venen

1) Més naturals i curtes

«Les ungles amb què destaca Rosalía no és que hagin sigut tendència; en realitat, és un públic molt minoritari», apunta Pla sobre algunes manicures extrallargues que porten certes cantants. «Sí que ha mogut el tema de construcció d’ungles llargues, però amb un altre estil. Ara a la gent li agrada l’ungla molt natural, però arreglada, que és el que ara està molt de moda: ungles netes i monocolor. Però també hi ha el públic a qui li agrada que es vegi que porta les ungles fetes, però no tan llargues com les de Rosalía», descriu.

A aquells que no es vulguin posar ungles llargues perquè pensen que no poden fer amb normalitat les tasques del dia a dia, Laura Pla explica que «qui les porta s’hi acaba acostumant i no molesten». «Aprenen a agafar les coses amb el tou dels dits, és fàcil. A més, es pot jugar amb les formes. Per exemple, una forma ametllada, que també es porta molt, et permet portar una ungla més llarga i còmoda per al dia a dia que una forma més quadrada», explica.

2) Ondes de colors, ‘multidot’ i geomètriques

Estan de moda les ondes i les formes geomètriques amb molt color, tons vius. Poden ser ondes d’aigua, però també algunes línies més rectes. S’utilitzen dos estils: un amb un color més fort i un altre de més suau. L’anomenat ‘multidot’ combina punts grans i petits de diferents colors i estils (és una mica més atrevit).

3) ‘Baby boomer’

L’última versió de la clàssica manicura francesa trepitja fort des de finals de l’any passat. És una tendència importada dels EUA, supersenzilla i elegant. Agafa el nom de la generació ‘baby boomer’, nascuda després de la Segona Guerra Mundial (entre 1946 i 1964). En aquella època, les tonalitats més demandades per a manicures eren el blanc i el rosa pastel.

En aquesta manicura «es treballa amb degradats», explica Pla. «A la punta o a la cutícula. És com la manicura francesa, però amb la franja blanca més ampla i menys marcada, amb un efecte aigua, més degradat que s’allarga fins a la meitat de l’ungla. A més, ara també es porta al revés, de la cutícula cap a dalt.» És una de les manicures més versàtils. A més, és fàcil de mantenir perquè, al ser degradada, el creixement de l’ungla no es nota gaire, així que es pot trigar més a repassar-les. 

4) Tècnica ‘soak-off’

El gel soak-off (a Espanya s’utilitza el terme «semipermanent») s’utilitza per esculpir les ungles i donar-los un aspecte natural. És tan fàcil d’aplicar com el gel «dur» tradicional i també s’endureix sota llum ultraviolada. Però una vegada «curat», conserva molt la flexibilitat, gairebé la mateixa que la de l’ungla natural, i així s’adapta millor als seus canvis de curvatura (per la temperatura i humitat). És menys estressant per a l’ungla (no fa falta polir-la intensament abans d’aplicar el gel). Resisteix els dissolvents i no requereix rascar l’ungla per treure’l.

«Permet donar una mica de llargada i volum a l’ungla amb un pinzell, com si fos esmalt. Per tant, és més fàcil, però després s’asseca amb llum», aclareix Laura.

5) Colors ‘nude’ i ‘milky’

5) Colors ‘nude’ i ‘milky’La manicura en ‘nude’ és aposta segura de senzillesa i sofisticació. Són els colors gris, el beix o el rosa, que queden genial tant amb ungles llargues com curtes. I combinen amb tot. Però ara, a més, s’ha posat de moda una variant, les ungles ‘milky’, amb les quals els dits semblen més llargs i aporten un efecte rejovenidor a les mans. «Són colors lletosos, com un blanc molt trencat, i queden molt bonics», opina l’empresària.

6) Colors neons

6) Colors neonsParal·lelament a les tonalitats pastel també estan molt de moda els neons (o colors vitamina): verds, taronges, roses molt intensos (igual que les tendències de roba femenina d’aquesta temporada). Aquests colors tan cridaners es poden aplicar en tota l’ungla, però també com si fos una manicura francesa (substituint el color blanc per aquests tons més expressius) o fent ondes o línies geomètriques.

7) Decoracions aquarel·la i efecte marbre

D’entre totes les decoracions que hi ha en manicura, una de les que està agradant més és la decoració aquarel·la. «S’aconsegueix amb pintura acrílica i amb un pinzell esbiaixat, esmaltant a mà alçada [dibuixant a pols], com si fos un quadro», descriu l’experta. L’efecte marbre també utilitza pintura acrílica i un pinzell molt fi per dibuixar les línies irregulars pròpies d’aquesta pedra.

8) Petites incrustacions brillants

Les pedretes s’utilitzen amb les ungles de la manera més natural possible (fugint de les ungles recarregades com Rosalía, que tenen molt color i molta pedra). «Serveixen per donar un toc d’harmonia i glamur a l’ungla», assegura Laura. Se sol col·locar a la part del naixement de l’ungla. També s’utilitzen els vidres tipus Swarovski (s’apliquen amb un gel específic i un assecatge amb llum perquè duri més), en color transparent o en alguna tonalitat ‘nude’ o vermellosa.

9) Nous dissenys nupcials

Notícies relacionades

La clàssica manicura francesa, molt habitual en les núvies, s’actualitza ara amb petites pedretes i ‘glitter’. Tot i que «les més atrevides opten ja per dissenys geomètrics, línies delicades i flors», avança Laura Pla.

10) Adeu a les ungles corbes

L’experta explica que ara no es porta «en absolut» la manicura urpa, corbada cap a baix. «Abans es posava molt volum des de la part mitjana cap a la punta i queia cap a baix. Tampoc estan de moda les ungles que es vegin molt artificials, encara que siguin llargues», rebla.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim del que es parla al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registra't a Entre Tots i escriu-nos per explicar-nos les teves inquietuds o compartir les teves experiències.