Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

5 claus per triomfar com la convidada perfecta en BBC (bodes, batejos i comunions)

Ester Cerdán, directora de la firma de vestits de festa Laura Bernal, un ‘must’ de presentadores i famoses, detalla el ‘dress code’ infal·lible per a les grans celebracions de la temporada

5 claus per triomfar com la convidada perfecta en BBC (bodes, batejos i comunions)
  • 5 tendències de moda femenina que has d’incloure al teu armari aquesta primavera

5
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest any, sí. Després de dos pandèmia, per fi, ¡torna l’època de BBC (bodes, batejos i comunions) amb magnificència! I de la mà d’Ester Cerdán, cofundadora i directora creativa de la firma de festa i alta costura Laura Bernal, podem acudir a totes aquestes celebracions com la convidada perfecta amb ‘looks’ enlluernadors i còmodes alhora.

No en va, aquesta marca la porten en esdeveniments importants i programes de televisió famoses com Chenoa, Malú, Nieves Álvarez, Anne Igartiburu, Amaia Salamanca, Paula Echevarría, Marta Hazas, Sonsoles Ónega, Paula Vázquez i fins i tot les Txanxuguieras.

Des de Múrcia, on té la seva fàbrica, ‘showroom’ i ‘atelier’, la dissenyadora controla tota la producció, des del disseny i el patronatge, la confecció, el control de qualitat, l’embalatge i la distribució (a més d’Espanya, exporta als EUA, Itàlia, el Regne Unit, Portugal, Guinea... i, fins fa poc, a Rússia i a Ucraïna, «un mercat bastant important per a nosaltres però que, lamentablement, hem d’oblidar», lamenta Cerdán).

La moda en els gens

Tot i que va estudiar Dret i Econòmiques, el seu vincle amb la moda l’acompanya des del bressol. «La meva mare era dissenyadora i el meu pare venia teixits d’alta costura als grans modistes de l’època, com Pedro Rodríguez [modista coetani i amic de Balenciaga], Vitorio & Lucchino, Francis Montesinos...», explica. «M’he criat entre teles. Entre el ‘front row’ i viatjant arreu del món amb el meu pare comprant rics teixits», assegura.

«Va arribar un moment en què vaig deixar tot allò per al que havia estudiat i em vaig començar a dedicar a la moda, que era on em sentia realment còmoda i el que em donava la vida», explica l’emprenedora, que va enrolar el seu marit, que és publicista, en l’empresa, batejada com a Laura Bernal (nom i cognom de la seva filla). Tot i que van començar el projecte el 2011, just després de la crisi subprime, van aconseguir despuntar gràcies a la seva vocació global. La segona i tercera col·lecció ja la van presentar a Nova York, a Londres...

Notícies relacionades

«El nostre ‘leitmotiv’ és ‘vola alt’. A través de la roba li donem a la dona ales per volar, independentment de la talla i l’edat. Les nostres clientes són dones lluitadores i somniadores que veuen la moda com una forma més d’empoderament», remarca Cerdán, experta en ‘dress code’ per a tota mena d’ocasions.

Des de la seva experiència i amb les últimes tendències per bandera, la dissenyadora ofereix als lectors del Club d’Estil 5 claus per triomfar com la convidada perfecta en bodes, batejos i comunions (un avenç: es tracta de l’equilibri, que en el ‘look’ només hi hagi un protagonista, i no oblidar posar-se talons).

Conjunts llisos ‘color block’

«Al final, menys és més. Estan de moda els vestits de jaqueta i els vestits llisos per donar més importància als complements i per poder tornar a utilitzar l’‘outfit’ en més ocasions. Som conscients que la moda ha de ser més sostenible, per això ens agrada crear peces que no siguin d’un sol ús», afirma Ester Cerdán.

«Si et compres un vestit de jaqueta en ‘color block’, després et pots posar aquesta americana per anar a treballar, amb un ‘shopping bag’, amb un altre tipus de pantalons. O pots combinar els pantalons del vestit amb una camisa bonica per a qualsevol sortida ‘afterwork’. És qüestió de modificar els complements i baixar uns centímetres el taló per anar ‘rebaixant’ el ‘look’ de festa.

Si s’opta per vestits llisos, la dissenyadora aconsella ressaltar el conjunt amb un accessori més cridaner. «Es porten les joies XXL inspirades en els 90», ressalta.

Els petits detalls

La dissenyadora aconsella, sempre que es tingui una bona estatura, els vestits ‘midi’, que «són supertendència i van bé per a tot, ja que serveixen tant per a l’esdeveniment de dia com de nit, tant per a comunió i bateig com per a boda.» Les granotes també requereixen una altura mínima. Per a les dones menys altes, Cerdán recomana «un vestit més curt si l’esdeveniment és de dia».

I potenciar determinats volums optant, per exemple, per mànigues ‘maxi’ o papallona», diu. «Per a la nit, el vestit llarg és infal·lible, tot i que siguis baixeta, perquè el pots portar amb plataformes, que també estan molt de moda», assegura.


El vestit sastre, el rei

«No sé si arran de la covid, del ressorgiment de l’esdeveniment de dia i a l’exterior... El cert és que el vestit s’ha convertit en el rei, la tendència absoluta de qualsevol esdeveniment de dia de ‘BBC’. Per a la nit també, si treballem amb teixits molt espectaculars, com les sedes, els ‘paillettes’ [llenties] o brocats...», assegura la dissenyadora de Laura Bernal. Tant és així que algunes núvies, «amb molt caràcter i actitud, van molt bé amb un bon vestit de sastre», constata. «Em sembla la màxima expressió de l’elegància», recalca.

Tons pastel i també ‘vitamina’

«Hi ha dues tendències que van en la mateixa direcció però semblen contraposades. Segons Cerdán, «en colorimetria, aquest any tenim, d’una banda, el vessant pastel en ‘color block’ (roses, grocs, celestes, malves...) i, de l’altra, la versió contraposada del rosa molt intens, el vermell, el taronja, el verd...»

No és any d’intermedis, doncs. «Per la situació que hem viscut, l’aposta per colors vitamínics és fonamental», creu Cerdán. Hi ha ganes d’alegria i de celebrar.

Estampats discrets

Segons Ester Cerdán, els estampats geomètrics són una aposta important. «Les ratlles i les llunes també són una tendència que mai se’n va, són atemporals. Es modifiquen els colors, les formes i les mides, però en les passarel·les internacionals cada any es veuen ratlles i llunes. E més, aquest any torna molt la flor i l’estampat geomètric», diu. 

Abans de triar l’estampat, cal comprovar que quedi bé amb el teu color de pell i de cabell. «Normalment les noies més joves, les germanes de la núvia, són les que demanen la granota o el vestit llarg amb estampat de flors», explica la dissenyadora.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim del que es parla al carrer i a les xarxes socials i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres experiències.