Moda capil·lar

Sarah Jessica Parker: ¡visca els cabells blancs!

La protagonista de ‘Sexe a Nova York’ s’apunta a la tendència del ‘grey blending’ per passar de les metxes rosses als cabell blancs

Sarah Jessica Parker: ¡visca els cabells blancs!

GC IMAGES / James Devaney

  • Aquestes són els tallats de cabells d’aquest tardor-hivern 2021/22

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’estiu passat, al festival de Cannes, Andie MacDowell va enlluernar a l’alfombra vermella amb la seva famosa i abundant melena arrissada però amb un nou to platejat. La seva va ser tota una declaració de principis, a favor dels cabells blancs i de la bellesa d’allò natural, que han seguit després altres famoses orgulloses de complir anys formidablement. Com moltíssimes dones, se’ls va començar a deixar a partir dels 40, i als 63 anys, l’actriu de ‘Sexe, mentides i cintes de vídeo’ (1989) i ‘Atrapat en el temps’ (1993) es va plantejar fins a posar-se perruca per «complaure els altres», però finalment, tal com li va explicar a ‘Vogue’, va apostar per lluir els cabells al natural, perquè al cap i a la fi, els seus cabells blancs «són una demostració de poder», va explicar a la revista.

Va anomenar la seva transició «cabells sal i pebre». I ara aquesta tendència l’hem vist en dones famoses, com les ‘royals’ Carolina de Mònaco, la reina Letícia –que des de fa mesos va tornar al seu to natural entremesclat amb una característica metxa blanca–, i les actrius Demi Moore, Katie Holmes, Gwyneth Paltrow o, a Espanya, Ángela Molina, per exemple. Ara la tendència també l’ha feta seva una de les dones que més en saben, de tendències i moda, Sarah Jessica Parker, que aposta per aquest ‘look’ natural en l’esperadíssima tornada de Carrie Bradshaw enAnd just like that’, la seqüela de ‘Sexe a Nova York’.

Els nous capítols estaran en pantalla a partir del 9 de desembre, però els fans ja han pogut disfrutar d’algunes fotos i tràilers del rodatge, en els quals Sarah Jessica Parker, de 56 anys, ha sigut fotografiada amb la tècnica ideal per fer la transició de les metxes rosses als cabells blancs: les metxes ‘grey blending’.

Adeu a l’efecte arrel

El procés natural de deixar-se els cabells blancs no és ràpid, ja que cal deixar que els cabells vagin creixent. Però gràcies al ‘grey blending’ es pot accelerar el procés i fer-lo més discret i sense que es noti l’efecte arrel als cabells. Consisteix a fer a la melena un ‘balayage’ –la tècnica ‘aclarit pel sol’– tenyint metxes per tots els cabells, de soca-rel a puntes per visibilitzar els cabells blancs. Es ressalten i es matisen amb diferents tons grisos, en lloc de diferents tons de ros o daurat.

Aquest tipus de tècnica, la traducció literal de la qual seria ‘barreja grisa’, es recomana en les persones que ja tinguin almenys un 50% dels cabells grisos.

Notícies relacionades

Al ser una tècnica similar a les metxes, els resultats donen un aspecte més natural, i no el d’una melena amb un únic to uniforme. Es pot utilitzar en diferents tons de cabell, així com en diferents llargades.

Respecte al manteniment, és el mateix que en qualsevol cabell tenyit de ros: evitar silicones i parabens i una vegada per setmana utilitzar una mascareta morada o amb pigments violetes, que serveixen per matificar els cabells clars i evitar que el color derivi en els temibles taronges.