Club d’Estil de EL PERIÓDICO

Aquestes són les 7 tendències en moda dona que més veureu el 2022

L’estil ‘preppy’, l’efecte papallona dels 2000, la minicinturó i les transparències són alguns dels ‘looks’ que inundaran els carrers els pròxims mesos

Aquestes són les 7 tendències en moda dona que més veureu el 2022
6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de diverses temporades prioritzant la comoditat (a causa de la pandèmia), les col·leccions de primavera de Nova York, Londres, Milà i París van portar un buf d’aire fresc a la moda, aportant noves idees que aviat veurem als carrers. La mateixa idea també va quedar patent en passarel·les més pròximes, com la 080 Barcelona Fashion Week, on el dissenyador Juan Avellaneda va ser l’encarregat de posar la cirereta i també de remarcar la idea que hi ha subjacent en totes la tendències que venen per a aquest 2022, en resum, un gust per «l’alegria de viure i les ganes de celebrar i de tornar-nos a vestir per a cada ocasió».

Vet aquí les set propostes per a dona que trepitjaran amb més força la temporada que ve:

L’efecte papallona

Rosalía va donar alguna pista sobre quin serà l’insecte estrella de la temporada en el seu breu avenç del seu pròxim –i anhelat– treball, MotoMami. La forma alada de les ‘emes’ del títol, les papallones que voletegen al seu voltant i fins i tot els brillants incrustats que llueix a les dents mostren una de les tendències de la temporada que ve, i que en realitat és un rescat de la moda dels primers dosmils. En aquells anys de principis de segle, es portaven les papallones a les pinces per als cabells, a les ulleres de sol amb formes alades, als tops amb aquesta forma i fins i tot en els ‘tattoos’ de pega. Ara, ha sigut Dua Lipa qui ha revifat una tendència que sempre ha entusiasmat les ‘celebrities’, quan va acudir als Grammy d’aquest any amb un Versace que recordava molt, molt el vestit de la marca de la Medusa que va lluir en els mateixos premis Christina Aguilera l’any 2000. La papallona es convertirà en la reina de l’‘streetwear’, de bracet de marques com Blumarine (penjolls, cinturons o sandàlies) o R13 (dessuadores). Chanel ha utilitzat els colors d’aquests insectes als seus nous estampats per a vestits i faldilles, i Prada i Gucci han dibuixat petites papallones a les seves bruses i armilles. És el pròxim ‘print animal’.

Microfaldilles i cintura baixa

Potser en els pròxims mesos encara no la veurem, però aquest estiu s’imposarà la minifaldilla en la seva versió més curta. Tota una declaració de principis sobre l’hedonisme i la diversió per reivindicar el plaer de vestir-se i mostrar el cos com a un li doni la gana (vegeu també el punt número 3). Entre les firmes que han apostat per aquesta peça dels seixanta revisada, destaca en especial la primera col·lecció Miu Miu de Miuccia Prada, amb la seva microfaldilla o faldilla-cinturó, combinada amb un jersei ‘cropped’ i uns mocassins amb mitjons per aconseguir aquest ‘look’ de noia bona i rebel, molt de Britney Spears o Christina Aguilera dels 2000. Altres grans marques també aposten per aquesta tendència, que va aparellada al gust per la cintura baixa, com Dolce & Gabbana, Versace, Bottega Veneta, Chanel i fins i tot Empori Armani.

Transparències

El ‘new sexy’ es basa en la trinitat següent: súper transparent, súper cenyida i súper curta (vegeu punt número 2). La clau és ser maximalista, però en centímetres de pell. La tendència ‘naked’ (despullada) s’ha reinventat i té entre les seves muses a l’estrella de Hollywood Zendaya, que ha reivindicat aquest estil diverses vegades en les seves últimes aparicions: al Festival de Cine de Venècia de 2021 va enlluernar amb un vestit ‘naked’ de cuir en tons nude cenyit, de Balmain; després va assistir a la ‘premiere’ de Londres de ‘Dune’, amb una peça de Nensi Dojaka; i de nou, en la presentació de la seva última pel·lícula amb Marvel, ‘Spider-Man: Sin camino a casa’, fa unes setmanes a Los Angeles, on va lluir una veritable obra d’art de Valentino. Una peça amb fons ‘nude’ i sobre ella una tela brodada amb lluentons formant teranyines, amb pronunciat escot i una gran obertura a la cama que rematava un conjunt de gran sensualitat. També hem pogut veure amb aquesta tendència en l’actriu i model nord-americana Megan Fox, que va arribar amb un espectacular vestit transparent a l’alfombra vermella dels MTV VMAs 2021.

Ratlles (verticals) i serrells

Les ratlles horitzontals, l’estampat mariner, és un clàssic any rere any. Però per a aquest 2022 la tendència canvia d’orientació i es prioritzaran les verticals. No és una aposta apta per a tots els públics, sinó per a aquelles molt segures de si mateixes. Han apostat per aquest ‘print’ clàssic Carolina Herrera New York o Victoria Beckham, entre d’altres. I a més de ratlles verticals, els nous patrons també aposten pels serrells, i per les línies en altres direccions, com en diagonal, que aporten a vestits i bruses un estil més salvatge i inusual.

El verd quetzal i el taronja safrà

Després d’un any en què han regnat els neutres, les passarel·les han dictaminat que les pròximes apostes són els colors vibrants, en especial els verds i els ataronjats. S’espera que aquest any sigui de celebració i de llibertat. El verd és l’oposat del vermell, prohibició. Per això ara s’anhela la llum verda, l’esperança. I de tots els verds, el més pur, el quetzal, ha sigut l’elegit per firmes com Louis Vuitton, Valentino o Prada, però també han reservat algunes de les seves aparicions estel·lars Marc Jacobs o Balenciaga. Un altre color que marcarà aquest 2022 i que també està molt vinculat amb l’optimisme és el taronja, i de tots, el de tonalitat safrà és el que més regnarà.

Estil ‘babydoll’

En una de les seves últimes aparicions públiques, en el famós ‘Saturday Night Live’, la cantant Billie Eilish ha lluït una de les tendències d’aquesta temporada: els vestits ‘babydoll’, en la seva versió més ‘oversize’ i amb molt tul, els de Simone Rocha, un patró pel qual també aposten Balenciaga o Giambattista Valli. Aquesta tendència igualment innocent però més mesurada també l’ha reivindicat la ‘maison’ Dior, amb peces de gran reminiscència dels seixanta. Amb talls mínimament acampanats, amb un escot sofisticat i en una línia cromàtica en què regnen els taronges, grocs i daurats. La clau per combinar aquests dissenys és portar-los amb botes de taló o bé sabates Mary-Jane, sandàlies amb pedreria o sabates amb una mica de plataforma.

Segueix l’estil ‘preppy’

L’estètica col·legial, revisada, continuarà sent tendència el 2022. La paraula ‘preppy’ prové de les universitats més influents de la costa est nord-americana i es caracteritza pels seus colors pastel, peces bàsiques, estampats de quadros, siluetes estructurades i brodats. Les faldilles fins al genoll, els ‘blazers’ estampats i els collarets de perles eren un ‘must’ entre les filles de les elits en els 60 i 70. Els jerseis de coll en punta i amb tall ‘oversize’ ens continuaran acompanyant, així com els polos amb coll camiser. També continuarem veient sabatilles amb mitjons alts.

Club d’Estil de EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil de EL PERIÓDICO ens agrada estar a la moda, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí us explicarem què és l’última moda al carrer i també les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres experiències.