Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Jesús Serrano, ‘el rei del maquillatge’ a TikTok, explica com triomfar la nit de Cap d’Any

El jove ‘make up artist’ aposta per la naturalitat, per sublimar els ulls amb tons fumats o nacrats, i no abusar del ‘glitter’

Jesús Serrano, ‘el rei del maquillatge’ a TikTok, explica com triomfar la nit de Cap d’Any
4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Ningú millor que jo per posar-se com una porta. Puc estar maquillant-me durant tres hores, posant-me pedretes als ulls. Però després no em sento còmode, perquè em toco la cara tota l’estona... Per això mai em maquillo diàriament». Crida l’atenció que qui explica això és Jesús Serrano, ‘el rei del maquillatge’ a TikTok, que s’ha fet famós des de la pandèmia pels seus vídeos en què, amb un llapis d’ulls, es pinta una línia front-nas-boca per dividir-se la cara i explicar de la manera més senzilla i lúdica el que està bé i el que està malament a l’hora de posar-se una base, un corrector, una ombra, un contorn, un labial... Ha pujat centenars de consells, a raó d’un o dos clips diaris al seu compte de TikTok, on el segueixen més de 2,2 milions de fans. També sol pujar dos o tres videoconsells a la setmana a Instagram (160.000 fidels), i des del setembre ha començat a triomfar a Youtube Shorts, el fill petit de la plataforma de vídeos especialitzat en gravacions curtes.

El ‘Mario Dedivanovic espanyol’ [el maquillador del famós ‘contourning’ de Kim Kardashian] prefereix més aviat les ensenyances d’una altra reina del ‘beauty’, Rosa Eunice Salinas, més coneguda com Rosy McMichael, que fa més d’una dècada que instrueix amb els seus pinzells i cosmètics. Més o menys el temps que fa que Serrano, de 32 anys, va deixar el seu Puertollano (Ciudad Real) natal per anar-se’n a estudiar la seva gran passió a Madrid. «Vaig estar un any formant-me a l’Associació de Maquilladors Espanyols. Vaig estudiar perruqueria i maquillatge amb l’estilista de la reina Sofia, i després vaig fer un màster en maquillatge en una acadèmia privada, perquè a Espanya, a diferència del que passa en altres països com els Estats Units, França o el Regne Unit, no hi ha cap carrera pública especialitzada en aquest ofici», explica l’artista.

Pel·lícules i revistes

Va fer pràctiques en diversos rodatges, com el del film d’Álex de la Iglesia del 2010 ‘Balada trist de trompeta’, i després va treballar un temps a les produccions de revistes com ‘Interviú’ i ‘Primera línea’. Fins que va trobar una feina en una coneguda cadena de cosmètica, situada just sota del cartell de ‘Tío Pepe’ de la Puerta del Sol. «Allà maquillava i assessorava les clientes, fins que va arribar la pandèmia. Va ser llavors quan, com moltíssima gent, vaig descobrir TikTok. I com que jo no sé ballar, doncs...», recorda.

Peticions dels subscriptors

Com no sabia ballar, Jesús es va posar a fer les dues coses que millor li surten: maquillar i explicar-ho de forma fàcil per a tothom. Assegura el manxec que el ‘feed back’ és imprescindible a l’hora de fer els vídeos. «Faig el que la gent em demana en cada moment. De vegades em fa la sensació que em repeteixo, però és el que els subscriptors em pregunten», explica. Per exemple, un dels seus ‘hits’ són els ulls fumats, o els vídeos de contorn per a principiants, o com dibuixar un perfecte ‘eyeliner’. A més d’aquest mostrari ‘casual’ per a cada dia, també ofereix molts consells «per a tots aquells que ja han passat dels 30, que és quan es comença a necessitar dissimular una ullera si hem dormit malament», explica. També puja molts vídeos per a dies de festa, com el ‘Maquillatge Pride, pas a pas’, o comparatives entre maquillatges alta gamma i ‘low cost’. «Sempre parlo de les marques que m’agraden i critico les que no; no callo; però també sé que algunes marques no volen fer campanyes amb homes, sobretot si tenen aspecte més viril; prefereixen nois més femenins per vendre els seus productes», es queixa.

‘Tips’ per a aquestes festes

Notícies relacionades

De cara a les pròximes celebracions –puguin fer-se en més o menys companyia–, ‘el rei del maquillatge’ prefereix «sublimar el millor de cada rostre» amb maquillatges «naturals». «No s’ha de buscar una ombra del mateix color que el vestit que portem. Perquè el vestit sigui verd no ens hem de posar una ombra verda», assegura. «És preferible un fumat amb tons marrons, que facin ressaltar l’ull», continua. «I excepte que tinguem un pols superextraordinari, és preferible un bon fumat que un ‘eyeliner’ mal fet». Serrano avisa que un no s’ha d’excedir amb el coloret rosa, i per als llavis, excepte que portem un vestit vermell –«on sempre va bé un labial carmí»–, és millor optar per un to sucós i ben hidratat».

➡️ Estas son tres ideas fáciles para triunfar con el maquillaje de estas fiestas:

@gsusserranomuaAhumado para principiantes ##erroresdelmaquillaje ##tipsdemaquillaje ##skincare♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

@gsusserranomuaTips labios ##tipsdemaquillaje ##erroresdelmaquillaje ##skincare♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

@gsusserranomuaTips countoring ##contouring ##bellezatips ##tipsmaquillaje ##maquillajetips ##tiktokfashion♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

Al Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última moda, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí t’explicarem què és l’últim crit al carrer i també les xarxes socials, i et donarem trucs perquè no se t’escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres pròpies experiències.