Club d’Estil de EL PERIÓDICO

7 ‘influencers’ de més de 40, 50 i 60 anys que hauríeu de seguir

¡Hi ha vida més enllà de Dulceida i María Pombo! Vet aquí el nou esquadró de reines d’Instagram de cabells blancs, tenyits o no, i saben un munt d’estilismes i últimes tendències

7 ‘influencers’ de més de 40, 50 i 60 anys que hauríeu de seguir
6
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les xarxes socials no són només cosa de mil·lennistes o ‘centennials’. En l’univers paral·lel del postureig, el menjar vegà i la felicitat màxima ha sorgit un nou esquadró de lideresses d’opinió que tenen cabells blancs –tenyits o no– i saben un munt d’estilismes i últimes tendències. Tant per a les que han superat la barrera dels 40 com per a totes aquelles cansades de veure les mateixes siluetes d’entre 20 i 30, val la pena conèixer les altres reines d’Instagram, que no només s’han atrevit a obrir-se un compte en aquesta xarxa social sinó que, a més, arrasen amb els seus ‘looks’. Tenen milers de seguidors, algunes d’elles són família de famoses ‘influencers’ (mares o germanes) i moltes s’han fet lloc com ambaixadores de la moda.

Uns perfils més que llaminers per a les marques, sempre a la recerca de nous nínxols en què fixar el seu punt de mira. ¡Hi ha vida més enllà de Dulceida i María Pombo! L’estil no és qüestió d’edat. Vet aquí diversos perfils de dones que ho demostren.

/

Amelia Bono

La filla gran de l’exministre José Bono, acabada de separar de Manuel Martos, el fill de Raphael, és una ‘influencer’ en auge amb més de 400.000 seguidors a Instagram, on a més de presumir dels seus quatre fills (Jorge, Manuel, Gonzalo i el petit Jaime) mostra com uns bons complements poden elevar la categoria d’un ‘outfit’ senzill. Entre relaxats conjunts d’alta gamma i també ‘low cost’, que sol combinar amb unes sabatilles Converse, no falten consells d’experta per reinventar el clàssic vestit negre o com fer espurnejar un ‘look’ de carrer amb les joies adequades. No en va l’empresària es va dedicar durant anys a gestionar diverses botigues de joieria, si bé ara ha fet un gir a la seva carrera professional per dedicar-se a les xarxes socials i a representar diverses marques. A TikTok també segueixen les seves paròdies i balls gairebé 50.000 seguidors.


/

Susi Rejano

Amb gairebé mig milió de fans a Instagram, Susi Rejano és la ‘influencer’ de més de 50 anys amb més prèdica al nostre país. Els testos s’assemblen a les olles, ja que és la mare de Carla Hinojosa, una de les joves prescriptores de moda més influents, així com la germana de Rafi, també ‘instagramera’ i amb qui comparteix la botiga multimarca Brillant BCN. La Susi és una abanderada de l’estil clàssic però amb esclats de tendència subtils. Broda els estilismes de feina, i també domina la combinació de peces casual amb d’altres de més sofisticades. Els seus preferits, els vestits jaqueta i les camises blanques. Adora els collars amb grans crucifixos que eleva a un nivell superior.


Margarita Argüelles

Com Susi Rejano, Margarita Argüelles també és la mare d’una altra famosa ‘instagramera’ i fotògrafa ‘freelance’, Paula Argüelles, que només treu a la seva mare uns 30.000 seguidors d’avantatge. La Margarita agrada pel seu estil clàssic depurat i molt elegant. I també per vestir de Zara, Mango, Massimo Dutti i fins i tot de Pull&Bear, les peces dels quals sap barrejar amb accessoris de firmes de luxe. El resultat són ‘looks’ tremendament inspiradors. Igual que els missatges que poblen els seus ‘post’, tot optimisme i bon rotllo: «Estic en aquella etapa de la vida en què la felicitat no és sortir de festa sinó tenir temps per dormir. Feliç dia».


Carmen Gimeno

A Carmen Gimeno li encanten les tendències, però no es deixa arrossegar per elles. Aquesta manxega de Puertollano nascuda el 1963 s’ha fet molt popular gràcies als seus cabells ‘garçon’ gris i els seus llavis vermells. Aquesta professora de dibuix és artífex d’uns ‘looks’ originals en què no estalvia en color i en energia. Com algunes de les seves companyes, és tota una mestra combinant peces d’H&M, Mango i Zara amb altres d’alta gamma. A més, en els comentaris sempre indica els noms de la marques que vesteix. En el seu ‘feed’ no falten els bolsos –com més grans millor–, que sap combinar a la perfecció amb tot el que es posa. Sempre sap arriscar amb estil.


Pilar de Arce

Pilar de Arce és sinònim d’elegància i sofisticació clàssica. Amb el ‘hashtag’ #StyleOver50 (‘estil als 50’), des de novembre del 2015, quan es va obrir compte a Instagram, s’ha posicionat al ‘top’ d’‘instagrameres’ madures més populars. El seu objectiu: enderrocar el tòpic que les dones amb més de 45 anys comencen a ser invisibles per als ambients de roba i moda. Des de sabatilles blanques, faldilles, abrics, mocassins o ballarines, la model lluu sempre règia pels carrers de Sant Sebastià, el decorat de les seves fotos. A més, és l’autora del ‘blog’ ‘Código Pilar’, on explica les seves «idees i propostes de moda per a cada dia i ocasions». Per exemple, explica com combinar quimonos, peces amb efecte pell o les seves sabatilles preferides.


Patrizia Casarini

Coneguda com a Patz Hunter, aquesta italiana establerta a Barcelona publica els seus estilismes a Instagram, on aboca tota la seva creativitat, ja que també és dissenyadora d’interiors. Va ser el seu fill qui va tenir la idea de fotografiar-la cada nit abans del sopar amb aquests ‘looks’ tan versàtils, còmodes i distingits. Va estudiar disseny de moda als EUA i va treballar com a dissenyadora per a Burberry. Actualment té un estudi d’interiorisme. Defensora del ‘made in Spain’, cerca combinacions senzilles i gens tendencioses, cosa que ha fet que les marques se li acostin per posar per a alguna revista de moda i fins i tot col·laborar amb dissenyadors com Juan Avellaneda. Per a diari, recorre a pantalons i botí pla o mitjà (va amb moto), i li encanten els abrics, gavardines i jaquetes masculines que ‘suavitza’ amb bolsos ultrafemenins o unes arracades XL.


/

Omaira Marcos

L’Omaira, que en el seu compte es defineix com a «personatge públic», segueix la seva pròpia filosofia: «No deixis que t’etiquetin, només fem anys, com tothom, la resta la decidim nosaltres». Com altres ‘influencers’ del grup de +50, aquesta dissenyadora d’interiors, emprenedora i fotògrafa autodidacta, de 60 anys, té una filla ‘top’ al món de la moda: Carla Estévez. Com ella, aquesta veneçolana de naixement i de Vigo de cor és una experta en els estilismes ‘minimal’, als quals, a més, afegeix tocs personals, com el seu amor per les sabatilles en mil i un formats. Sol vestir amb pantalons amples, faldilles, vestits o vestits jaqueta però de tall esportiu. Li encanten les sabates més que els brillants, i les seves marques preferides són Uterqüe, Asos, Zara i Bimba&Lola.

Club d’Estil de EL PERIÓDICO

En el Club d’Estil de EL PERIÓDICO ens agrada estar a la moda, ens interessa la moda i la bellesa i totes les tendències en estil de vida, decoració i regals. Aquí us explicarem què és l’última moda al carrer i també les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres pròpies experiències.