Canvi d’ubicació

EL PERIÓDICO estrena nova seu

Dos anys després de la seva adquisició pel grup Prensa Ibérica, EL PERIÓDICO inaugura nova seu a la Gran Via de l’Hospitalet, a prop de la plaça d’Europa i de la Fira de Barcelona, com a part del seu procés de transformació.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

EL PERIÓDICO continua amb el procés de transformació emprès des del 2019, quan el grup Prensa Ibérica va adquirir el diari insígnia del Grupo Zeta, juntament amb les altres publicacions d’aquest conglomerat mediàtic. Dos anys després de la seva adquisició, EL PERIÓDICO ha abandonat la històrica seu del carrer de Consell de Cent, a Barcelona, per traslladar-se a un edifici modern, de quatre plantes i 6.568 metres quadrats, situat a la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, en una de les zones de més projecció de negocis de l’àrea metropolitana.

L’edifici, construït el 2012, compta amb certificació de sostenibilitat BREEAM excel·lent i nivell A, segons la certificació de l’ICAEN, i està situat a prop de la plaça d’Europa i de la Fira de Barcelona. És a dir, en una de les zones amb més creixement d’oficines dels últims anys i que s’ha consolidat com un important focus de negocis en tota l’àrea metropolitana de Barcelona. Anteriorment, havia allotjat la seu del gegant de la missatgeria MRW i, durant els últims mesos, ha sigut adaptat i modernitzat per donar cabuda tant a EL PERIÓDICO (la redacció del qual està ubicada a la segona planta) com a l’SPORT (a la tercera), juntament amb els serveis corporatius de Prensa Ibérica a Catalunya.

A més de les àrees dedicades al treball, amb una llum natural excel·lent i amplitud de les estances, l’estructura interior de la nova seu ha sigut dissenyada per crear espais que afavoreixin la creativitat, la innovació i el treball en equip. Tot això, a partir del compromís amb pràctiques respectuoses amb l’entorn, fomentant el ‘paperless’, l’eficiència en la gestió de residus i una organització basada en taquilles, amb l’objectiu de generar espais espaiosos. D’altra banda, l’edifici compta amb terrasses enjardinades i dotacions addicionals, com un auditori, una sala de Twitch (per fer servir en retransmissions en directe), un set de televisió (per a la gravació d’entrevistes, entre altres funcions), una gran zona de cafeteria d’ús propi i aparcament. Tot allò necessari per allotjar la redacció d’un diari del segle XXI, que té com a pilars editorials les persones, el progrés i el planeta.

Notícies relacionades

Amb el seu moviment al cor de l’àrea metropolitana de Barcelona, EL PERIÓDICO simbolitza la seva condició de diari de referència no només per a la ciutat, sinó per a les poblacions que formen la conurbació, on viuen més de tres milions i mig de persones. La informació de proximitat sobre la realitat a l’àrea metropolitana és un dels pilars editorials del diari des de la fundació.

Aquest canvi d’ubicació va acompanyat de transformacions importants en el contingut del diari i projectes de futur. Cal destacar la incorporació d’EL PERIÓDICO a la iniciativa de The Trust Project (de manera que es converteix en el primer diari català a obtenir aquesta prestigiosa certificació de qualitat). La consolidació del procés de registre i la recerca de noves fórmules per reforçar la comunitat del diari (‘online’ i ‘off line’) tenen en comú la voluntat d’oferir un millor servei als lectors.