Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

A l’aire lliure, espontanis, minimalistes, distingits... totes les tendències que marcaran els casaments el 2021

  • Sense deixar de banda les atencions cap als nòvios i els convidats a causa de la situació sanitària actual, els enllaços busquen ser una experiència ‘uau’ (única), en un entorn natural, amb música en viu i altres espectacles

  • Enrere queden els dissenys encotillats, ara impera l’estil ‘arreglat però informal’ en el qual la comoditat i el minimalisme són els protagonistes

  • Les noves generacions valoren la sostenibilitat, diversitat i solidaritat a l’hora de contractar professionals per a la seva celebració

A l’aire lliure, espontanis, minimalistes, distingits... totes les tendències que marcaran els casaments el 2021
7
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Per aquestes dates, amb Sant Valentí a la cantonada, es perfilen les tendències que marcaran l’any: quins colors es portaran, quin serà l’estil protagonista, quin tipus de decoració regnarà... i, també, com seran els casaments d’aquest 2021, tot i haver-hi pandèmia. Amb una experiència de més de 40 milions de casaments organitzats a Espanya, Itàlia, França, Portugal, el Regne Unit, els Estats Units, el Canadà, Mèxic, el Brasil, l’Argentina, Xile, Colòmbia, Perú, Uruguai i l’Índia, el grup The Knot Worldwide, líder del sector i punt de contacte entre empreses i parelles, i del qual forma part el portal Bodas.net, ha radiografiat les preferències globals i nacionals en moda nupcial que veurem en els pròxims mesos (sobretot amb l’arribada del bon temps). Vet aquí diverses pistes del que més triomfarà:

A l’aire lliure, de dia i entre setmana

Tot i que el dia favorit per casar-se continua sent eldissabte, la tendència és que cada vegada se celebrin més casaments entre setmana, de dilluns a dijous, una cosa que ja es començava a notar en els últims anys però que la situació actual ha precipitat pel reajustament dels enllaços posposats per la pandèmia. Aquesta reorganització ha provocat que les parelles que s’han compromès durant aquests últims mesos, hagin de marcar la data de casament per al 2022, ja que aquest any l’agenda està molt plena. Com a conseqüència, si en anys anteriors les parelles espanyoles necessitaven una mitjana 12 mesos per organitzar el seu casament, segons el Libro Imprescindible de las Bodas (LIB), ara aquest temps de preparació s’ha dilatat fins als 18-24 mesos. L’avantatge d’això és que ara les parelles tenen més temps per mimar els detalls del seu ‘dia B’. 

També han adquirit més protagonisme els casaments de dia i a l’aire lliure. Aquest tipus d’enllaç permet estirar al màxim la durada de la celebració i els espais oberts es converteixen en l’opció més estesa a l’oferir la bellesa pròpia de l’entorn natural, una major versatilitat i, en les circumstàncies actuals, una major seguretat per a tothom, un factor que serà determinant en l’elecció de l’espai. Per això, les carpes i els tendals més ‘trendy’ seran la sensació del 2021, i crearan racons acollidors en els quals les garlandes de llums aportaran aquest toc distingit, romàntic i somniador. A més, els sofàs, les taules i la decoració de sala es mouran a l’exterior per crear ambients còmodes que convidin a passar-hi més temps, envoltats de natura i arranjaments florals amb plomalls i herba pampa. 

El natural serà protagonista

El concepte clau dels casaments del 2021 és «natural», tant si parlem de decoració com en l’actitud espontània de la parella i convidats. Amb aquest objectiu, s’utilitzen molt les flors preservades (deshidratades a través d’un procés químic que les manté durant molts anys i en alguns casos fins i tot semblen fresques). Tant en rams com en corones, en els quals les opcions guanyadores són els tons terra, beix, fusta o verds, combinats amb el blanc. A les parelles més atrevides els agrada reservar un toc amb un color més atrevit per destacar detalls com el ram, els centres de taula o la barra de còctel.

Els casaments que arriben són molt més desenfadats. Es prefereix una disposició dels seients més informal per crear diferents espais que permetin mantenir millor les distàncies. Les noves generacions busquen trencar amb el protocol més estricte dels casaments i convertir-ho tot en una experiència única, sempre buscant la naturalitat. 

També aquesta generació li dona molta importància a la solidaritat, diversitat i sostenibilitat. Així ho constata un estudi realitzat per Bodas.net, la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week i IESE, en què el 93% dels enquestats considera que la feina i el sou digne dels empleats de l’empresa és la variable principal en importància a l’hora d’escollir proveïdor. També el compromís mediambiental de la marca (78%) i l’ús de materials i teixits sostenibles (77%). 

Una experiència ‘uau’

Es cerca que l’enllaç sigui una experiència inoblidable. Per a això, la tecnologia, les famoses ‘wedding bags’ (les bosses de regals) o les animacions d’impacte, com ara focs artificials, espectacles de màgia o canons de confeti, són una de les activitats més demanades. Per descomptat, la música jugarà un paper molt important durant tota la celebració, i no només al final del banquet. La contractació de música en directe, fins ara present en més del 26% dels casaments, creixerà amb força aquest any. La música estil bistró o d’entre actes és un dels elements més demanats.

Aquesta experiència ‘uau’ s’aconsegueix amb la personalització dels detalls. La decoració de la taula, amb notes o missatges dedicats per a cada convidat, o les racions individuals perquè cada convidat pugui elegir què menjar, tant a l’hora del còctel com a l’hora de les postres, serà una cosa essencial. A més, amb això es contribuirà a complir algunes de les mesures de seguretat i higiene anti-Covid. Aquestes mesures no poden faltar, i tot i que es busca que passin desapercebudes han de garantir la seguretat dels convidats. «El sector nupcial s’ha adaptat al llarg de tot el 2020 i es continuarà adaptant durant els pròxims anys a les circumstàncies, sempre de forma bonica i creativa, amb l’objectiu de continuar ajudant les parelles a celebrar l’amor, perquè l’amor pot amb tot», assegura Virgina Cánovas, directora de comunicació de Bodas.net per a Europa i Llatinoamèrica.

Comoditat, minimalisme i polivalència

Si alguna cosa està trepitjant fort en el que al ‘look’ nupcial del 2021 es refereix és la comoditat i el minimalisme. Aquest toc «arreglat però informal» que aporten els vestits i vestits d’home més naturals i còmodes i que persegueixen evocar la personalitat de la parella. El 60% de les parelles enquestades a ‘LIB’ afirma que el motiu principal a l’hora d’elegir l’‘outfit’ per al gran dia és que encaixi amb el seu estil i personalitat

Les parelles busquen adaptar els seus dissenys a l’estètica i temàtica del casament i també lluir coordinades entre si. També se sol optar per més d’un vestit, un per al còctel, un altre per a la festa o fins i tot per a una actuació estel·lar de la parella. Guanyen els ‘looks’ polivalents amb mànigues removibles, cues desmuntables, vestits curts...

Es porten les línies pures i formes minimalistes. Les mànigues bollades, escots quadrats i esquena superbaixa seran les tendències per a les núvies que vulguin anar a l’última. 

A la recerca de ‘La foto’

Notícies relacionades

A l’hora d’escollir el fotògraf, el 72% de les parelles tenen com a criteri principal l’estil de la fotografia. Aquest any, més que mai, es busca trobar ‘La Foto’. Aquesta instantània de revista que les parelles més joves volen compartir a les seves xarxes socials per aconseguir milers de likes. Una vegada més, es persegueix crear aquest efecte ‘uauuuu’, aquesta vegada, fins i tot, una vegada finalitzat el ‘dia B’ ja que moltes d’aquestes imatges s’aconsegueixen en un reportatge postcasament i traslladant-se a paisatges o monuments de pel·lícula. 

De la nanolluna de mel al gran viatge

I, finalment, la lluna de mel també es renova i s’adapta els temps. Tot i que, normalment, el 84% de les llunes de mel del nostre país són internacionals, aquest any les parelles buscaran destinacions més pròximes a causa de la incertesa que encara vivim quant als viatges a l’estranger es refereix. De manera temporal, les llunes de mel s’adaptaran i es tornaran més locals, tot i que no per això menys romàntiques i especials. De tota manera, només serà l’avantsala al gran viatge que realitzarà la parella un temps després, i és que com ja tots sabem, si hi ha una cosa que agrada a les noves generacions és viatjar i la lluna de mel la plantegen com un dels viatges més espectaculars de les seves vides.

Club d’Estil d’EL PERIÓDICO

En el Club d’Estil d’EL PERIÓDICO ens agrada estar a l’última, ens interessa la moda, la bellesa, la decoració i els regals. Aquí us explicarem les últimes tendències que més es porten al carrer i a les xarxes socials, i us donarem trucs perquè no se us escapi res. És molt fàcil unir-se al club. Registreu-vos a Entre Tots i escriviu-nos, explicant les vostres inquietuds o compartint les vostres experiències.