Els lectors escullen els seus llibres preferits del 2012

"'1Q84 Llibre 3' descobreix una realitat paral·lela que convida a reflexionar sobre la societat actual", explica un lector sobre l'obra de Murakami

2
Es llegeix en minuts

'Victus', el relat del setge de Barcelona el 1714 de l'escriptor catalàAlbert Sánchez Piñol ha estat elegitllibre de l'any del 2012 com a resultat de l'enquesta a 60 crítics, articulistes i periodistes culturals, llibreters i bibliotecaris que han col·laborat en la iniciativa d'EL PERIÓDICO. Però més enllà d'aquest gran vencedor, els lectors del diari també han expressat, a través de l'espai de participacióENTRE TOTS, les seves preferències. Aquests són alguns dels llibres destacats per ells:

'1Q84. Llibre 3'

Per mi, el millor llibre d'aquest any ha estat el del grandiós Haruki Murakami, '1Q84 Llibre 3'. Realment et desvela tots aquells secrets que et rosegaven en els dos primers llibres. A través dels seus personatges, es descobreix una realitat paral·lela al món real que porta el lector a reflexionar sobre la situació actual de la societat.

Dafne Cepeda / Barcelona

'Les llums de setembre'

Tinc 13 anys, estudio 2n d'ESO i el millor llibre que he llegit aquest any és 'Les llums de setembre', de Carlos Ruiz Zafón. És un dels primers llibres de l'autor i quan el va escriure no tenia tant renom com ara, però en la meva opinió combina perfectament el misteri i els sentiments.

David del Moral / Barberà del Vallès

'En el jardín de las bestias'

El millor llibre, en la meva opinió, és 'En el jardín de las bestias', d'Erik Larson, per la seva transparència i narrativa exacta, seriosa i d'acord amb la història.

Ramon Juavanteny i Vergés / Barcelona

'El legado de Jesús de Nazaret'

El meu llibre d'aquest any ha estat 'El legado de Jesús de Nazaret', de Santiago Carretero, un escriptor no reconegut amb diversos llibres editats, entre els quals destaco 'En compañía de Viviana', 'El últim templario', 'Sin miedo a nada', 'Entre la vida y la muerte', 'Los ciegos de Cuenca' i 'La traición de los sentimientos'. El recomano.

Joana Moya / Creixell

'Memòria d'un ulls pintats'

El llibre que més m'ha agradat de tots els que he llegit aquest any és 'Memòria d'uns ulls pintats', de Lluís Llach, una història d'amistat i amor des de la infància passant per una cruel guerra civil. És un llibre molt humà i senzill de llegir que apassiona des del primer moment.

Isabel González Tomás / Barcelona

'Al país del núvol blanc'

Els llibre que més m'han agradat són dos. 'Al país del núvol blanc' i 'La cançó dels maoris', de Sarah Lark, els relats dels quals transcorren a Nova Zelanda. Aventures que t'enganxen des de la primera pàgina.

Montserrat Marín / Esplugues de Llobregat

Notícies relacionades

'El temor de un hombre sabio', de Patrick Rothfuss, també es troba entre els llibres favorits d'alguns lectors com Antonio González Artero (Sabadell), Sergio Toledo (Premià de Mar) i Eduard Manero (Tarragona). I no han faltat mencions d'alguns lectors, com Maria Garçon (Barcelona) a la trilogia eròtica encapçalada per 'Cinquanta ombres d'en Grey', que ha batut rècords de vendes a les llibreries. 'El lector de Julio Verne', d'Almudena Grandes; 'El mapa del cielo', de Félix J. Palma; 'El contenido del silencio', de Lucía Etxebarria i 'Las leyes de la frontera', de Javier Cercas, també figuren entre els preferits dels nostres lectors.

>> Llegiu la informació completa sobre les 20 lectures recomanades del 2012 a e-Periódico.