PROGRESSIVAMENT

Ferrocarrils de la Generalitat reobre les seves rutes des d'aquest divendres

Els trens turístics de Montserrat i el Pirineu tornen a funcionar des d'aquest mes de juny

zentauroepp35196857 soc montserrat190908124620

zentauroepp35196857 soc montserrat190908124620 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Efe

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) obrirà a partir d’aquest divendres, 12 de juny, i de forma progressiva les seves estacions i trens turístics seguint tots els protocols sanitaris en el marc de la desescalada del coronavirus.

Així, després d’uns mesos tancats, les estacions de muntanya i els trens turístics tornaran a obrir al públic sota el lema ‘Respira natura’, i FGC ha programat totes les obertures i activitats juntament amb les autoritats locals i comarcals amb l’objectiu de contribuir a la reactivació de l’economia del territori, ha informat aquest dimecres en un comunicat.

En concret, aquest divendres obrirà el Parc Astronòmic del Montsec, que per primera vegada s’incorpora a l’oferta turística de FGC després que la companyia assumís la seva gestió a principis d’aquest 2020.

Notícies relacionades

El 19 de juny ho farà Vall de Núria, a qui seguiran el 20 de juny la Molina i el Tren del Ciment, mentre que el cremallera i funiculars de Montserrat ho faran el 24 de juny. El Tren dels Llacs entrarà en servei a partir del 4 de juliol, i a Vallter 2.000 es reprendran les activitats a partir del 18 de juliol.

Quant al funicular de Gelida donarà servei turístic tots els caps de setmana i dies festius a partir del 20 de juny, i les estacions d’Espot, Port Ainé i Boí Taüll no explotaran les seves instal·lacions de muntanya a l’estiu, però són destinacions on fer excursions i rutes de senderisme a més de ser la porta d’entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i al Parc Natural de l’Alt Pirineu.