Entrevista en col·laboració amb BBVA

«Volem consolidar el nostre lideratge en anestèsia dental a tot el món»

  • Inibsa és un referent en la comercialització d’anestèsics dentals, així com d’altres àmbits odontològics a Espanya

  • El seu director general corporatiu, Eduard López, explica com ha evolucionat el sector en qualitat, seguretat i sostenibilitat

«Volem consolidar el nostre lideratge en anestèsia dental a tot el món»
3
Es llegeix en minuts

-El Grup Inibsa està present al sector odontològic, ¿quina és la seva especialitat?

 -Els últims anys hem treballat per situar-nos en una posició de lideratge al mercat del control del dolor. De fet, actualment som els segons fabricants d’anestèsia dental del món. Inibsa s’ha convertit en un referent en la comercialització d’anestèsics dentals, i arriba a més de 60 països. A més, a Espanya i Portugal la nostra cartera és més àmplia, i estem presents en altres categories de l’odontologia: com la bioseguretat, els biomaterials, la restauració, l’estètica i la prevenció.

 -¿Com ha evolucionat el sector farmacèutic des que van començar la seva activitat, fa 70 anys?

 -Es tracta de dos mons diferents. Des del 1948, any de la nostra fundació, fins avui, el sector farmacèutic ha evolucionat moltíssim, sobretot en dos conceptes claus: seguretat i qualitat. Entorn seu s’ha legislat tant en l’àmbit internacional com en el local per aconseguir crear un sector molt estricte, però alhora molt garantista. Alhora, aquest procés ha anat acompanyat d’una manera natural d’una professionalització molt profunda del sector. El 2021, ens trobem amb un àmbit farmacèutic molt regulat, que requereix a les empreses un nivell d’inversió molt alt i continu. S’ha convertit en un sector molt competitiu, en què, si no portes a terme un procés de millora contínua, quedes fora de l’equació.

-¿Com es treballa al seu camp per incrementar la sostenibilitat i reduir l’impacte ambiental?

 -Aquí realment no hi ha una fórmula màgica, sinó que abordem el tema de la sostenibilitat des d’un punt de vista transversal. La nostra mentalitat està canviant, i som conscients que reduir l’impacte ambiental no és un plus com a empresa, s’ha convertit en un must. Per això, cada projecte que iniciem ja té incorporat aquest vessant ambiental.

 A més, en els últims temps, hem apostat per portar a terme accions de gran impacte en aquest àmbit, com la col·locació de plaques fotovoltaiques a la nostra teulada per generar electricitat per a la nostra planta i altres accions que a priori semblen de menor pes, però que sumades han consolidat la nostra aposta per la sostenibilitat. Hem digitalitzat processos, reduint la impressió en paper i el consum de tòners, hem optimitzat processos per reduir residus, utilitzem materials reciclables a la nostra fàbrica i en oficines, reciclem envasos i residus a través de Sigre...

-¿Com han fet front a la pandèmia?

 -La veritat és que la pandèmia com a equip ha sigut complicada. Hem mantingut la planta en funcionament en els moments més durs, i crec que l’hem superat amb nota. Cal agrair a tots els nostres treballadors el seu esforç, perquè no ha sigut fàcil.

Quant a l’àmbit econòmic, s’ha reduït la demanda en general a escala internacional. Hem notat especialment una caiguda important en l’àmbit espanyol, ja que durant dos mesos es va produir un tancament i una paralització total de les clíniques dentals.  En l’àmbit internacional, malgrat que hi ha hagut un descens, és cert que cada país ha tingut un comportament diferent, i ens hem adaptat segons les necessitats de cadascun dels nostres distribuïdors. Ha sigut un any complicat, però crec que econòmicament no hem sigut dels que més hem patit..., i actualment ja estem a uns nivells de demanda similars als de prepandèmia, i en alguns mercats fins i tot per sobre.

-¿Quines previsions tenen per als pròxims anys?

-Per als pròxims anys tenim grans plans. El principal, continuar creixent i consolidant el nostre posicionament de lideratge en anestèsia dental a tot el món. Obrirem nous mercats, incrementarem el volum de producció i comercialització, ampliarem la cartera amb nous productes en països en què ja estem presents... Tenim un recorregut molt interessant per portar a terme internacionalment, que es complementa amb una consolidació a Ibèria del nostre reconegut posicionament, amb una renovació de la nostra cartera i d’una estratègia omnicanal per estar encara més a prop de les clíniques dentals, i poder ajudar-los en tot el que necessitin. D’altra banda, continuarem cuidant dels nostres treballadors, implantant noves millores per a ells, perquè sens dubte ells són la clau del nostre èxit

Notícies relacionades

-¿Quin recolzament financer han rebut al llarg de la seva trajectòria?

-BBVA sempre ha estat del nostre costat i ens ha acompanyat tant ara, en els nostres plans d’expansió, com també ho va fer fa anys enrere, quan la situació financera no era tan bona. Ha sigut un partner importantíssim en aquesta aventura.

Temes:

BBVA