Manteniment

L'ús de l'ascensor a les comunitats

Les empreses del Gremi d'Ascensors prioritzen garantir la seguretat dels usuaris i dels treballadors

gedac

gedac

1
Es llegeix en minuts

Alguns propietaris i comunitats han pogut dubtar durant la pandèmia si procedia o no la visita del tècnic ascensorista i el sector ho comprèn. El Gremi Empresarial d’Ascensors de Catalunya destaca la tasca de les seves empreses a l’hora de minimitzar els riscos i garantir la seguretat d’usuaris i treballadors, seguint les instruccions de les autoritats sanitàries dotant el seu personal dels mitjans de protecció individual i adaptant-se a les mesures de prevenció que alguns clients requerien. Els tècnics han continuat donant servei acudint a atendre les avaries, reparacions i rescats.

Com a part delsserveis essencials prestats a la societat, el manteniment dels ascensors ha seguit amb la seva activitat i s’han realitzat les visites en la immensa majoria de les instal·lacions en servei. Igualment, ja es treballa en les visites d’inspeccions reglamentàries de l’Administració i les obres de reformes també s’han reiniciat. La solució d’avaries i rescat de persones atrapades a les cabines són una prioritat de servei per a les empreses agremiades sempre.

Recomanacions 

Des del Gremi d’Ascensors recomanen:

►Utilitzar l’ascensor de manera individual, és a dir, una persona per viatge (o el terç de la seva capacitat).

►Per prémer el botó cal ajudar-se amb guants o les mateixes claus, ja que botons, passamans i encaixos poden ser punts de risc.

Notícies relacionades

►Evitar tocar parets, passamans o miralls.

Els ascensors porten desenvolupant la seva funció fa més de 150 anys i han anat adaptant-se a les exigències reglamentàries i tecnològiques millorant el seu disseny, fabricació, seguretat i confort. Aquesta evolució junt amb la feina que realitzen les empreses de manteniment confirmen que l’ascensor, actualment, és el mitjà de transport més segur.

Posar en valor

Aquests dies en què la societat està sotmesa a un conflicte de salut que obliga a enormes esforços per part de tothom, el president del Gremi d’Ascensors afirma que la resposta de les empreses ha sigut extraordinària, adaptant mitjans tècnics i humans a les necessitats sanitàries, a fi de continuar prestant els seus serveis i assegurar el nivell de seguretat i qualitat a les instal·lacions. <strong>«Fer front al dia a dia de manera responsable posa en valor el nostre sector»</strong>, recalca el president del Gremi d’Ascensors.