RECONEIXEMENT

Guardó a l'excel·lència

Els premis Empresa de l'Any d'El Periódico s'entreguen de nou de forma independent del Català de l'Any

La condecoració reconeix la millora continuada en l'activitat d'una empresa

El president d’Abertis, Francisco Reynés (esquerra), i el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, durant l’estrena en borsa de la filial d’Abertis.

El president d’Abertis, Francisco Reynés (esquerra), i el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez, durant l’estrena en borsa de la filial d’Abertis. / EFE

2
Es llegeix en minuts

Els premis Empresa de l'Any d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA celebraran el 20 de gener la seva edició número 36, i de nou els guardons s'atorgaran de manera independent al premi Català de l’Any. Comptaran amb el patrocini del Banc Sabadell. L'objectiu d'aquest guardó és reconèixer i prestigiar la tasca de les empreses catalanes en la seva aportació al desenvolupament social i econòmic. La gala d'entrega tindrà lloc el 20 de febrer a la Llotja de Mar.

El premi Empresa de l'Any és un reconeixement a la creació de benestar i progrés, a la creació de riquesa i de llocs de treball. Es concedeix a una companyia, però el concurs inclou quatre categories més: premi Innova (millor tasca en innovació), premi Projecta (presència internacional de les empreses), premi Inicia (millors 'start-ups') i premi Digitalitza (transformació digital).

En la primera categoria, el perfil de les empreses que el jurat ha considerat respon a quatre criteris. Tenir una trajectòria consolidada tant en el mercat català com l'espanyol. La seva marca ha de ser referent en el sector i estar sustentada per un producte de qualitat i acreditada competitivitat. Tenir un creixement sostingut: tant la plantilla, com la facturació, com la varietat de productes i serveis. Tenir una projecció i connexió social de l'empresa. Es valoren, així mateix, les firmes que no descuiden les seves responsabilitats socials, el mecenatge, la participació en les activitats del sector cultural i tot allò que impliqui presència de l'empresa en el seu context ciutadà. Finalment, es valora la interconnexió empresarial o el fet que contribueixin al desenvolupament del teixit industrial. Cellnex, operadora de telecomunicacions sense fil, ha sigut elegida com a Empresa de l'Any 2017.

Notícies relacionades

El premi empresarial consolida una llarga trajectòria que es va iniciar el 1980, quan l'empresa guardonada va ser Jabones Camp. En els últims 36 anys han recollit el guardó empreses amb una destacada implicació en el territori i una significativa trajectòria internacional. En les últimes cinc edicions destaquen Simon Holding (2016), el fabricant de material elèctric; en l'edició del 2014, l'empresa premiada va ser Hewlett Packard (HP), i la gironina Frit Ravich va guanyar el 2013.

JURAT PLURIDISCIPLINARI

En aquesta edició, el jurat ha sigut presidit pel conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i ha comptat amb 15 membres: Jaume Guardiola, conseller delegat del Banc Sabadell; Juan José Brugera, president del Cercle d’Economia; Joan B. Casas, degà del Col·legi d'Economistes; Josep González, president de Pimec: Maria Eugènia Bieto, directora general d'Esade; Aleix Valls, director general de la Mobile World Capital; Sixte Cambra, president del Port de Barcelona; Agustín Cordón, conseller delegat del Grup Zeta; Conrado Carnal, director general del Grup Zeta; Enric Hernàndez, director d'EL PERIÓDICO; Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona; Joaquim Gay de Montellà, president de Foment; Franz Heukamp, director general de IESE; Antoni Renom, conseller delegat de Levante Capital, i Jaume Raventos, gerent de Quirónsalud.