SONDEIG DE GESOP

Mas es consolida per l'enfonsament del PSC però sense majoria absoluta

L'onada sobiranista fa pujar CiU, ICV i ERC a costa de Solidaritat i el PPC cedeix terreny a Ciutadans

1
Es llegeix en minuts

Quan falta just un mes per a la celebració de les eleccions autonòmiques, EL PERIÓDICO avança un sondeig preelectoral, que publica aquest dijous, que indica queMas es manté a tres escons de la majoria absoluta.

Segons el sondeig preelectoral delGabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), es produeix una tendència a la concentració del vot. En el pol sobiranista,creixen en escons Convergència, Iniciativa i Esquerra. La gran perjudicada ésSolidaritat, que pagaria la fragmentació d'opcions independentistes i desapareixeria de la Cambra.

Això fa quel'auge d'ERC sigui més gran que el d'ICV-EUiA i la converteixi enrival directe d'un PPC a la baixa per ser la tercera força. Republicans i populars són ara mateix en empat tècnic ipart del vot del PPC es fugaria a Ciutadans.

A mesura que la majoria d'opcions sobiranistes es fan fortes,el PSC no aixeca el cap. El sondeig el situa en la mateixa forquilla que fa un mes (20-21 diputats), ambuna pèrdua de vuit escons

Notícies relacionades

El dia 2 d'octubre EL PERIÓDICO va publicar un primer estudi que recollia la intenció de vot i també preguntava als catalans sobre la independència després de la massiva manifestació de la Diada. 

>>Llegiu la informació completadel sondeig preelectoral a e-Periódico.