23J

Feijóo posa en dubte Correus: «Demano als carters, amb independència dels seus caps, que reparteixin tot el vot»

El candidat del PP insta els empleats que treballin «matí, tarda i nit» i es compromet a pagar-los les hores extraordinàries si governa

Així estan les enquestes de les eleccions generals a Espanya 2023

Multimèdia | ¿Qui serà president? Els escenaris més probables

2
Es llegeix en minuts

El líder del PP i candidat a la presidència del Govern central, Alberto Núñez Feijóo, ha recordat aquest dimecres que el 13 de juliol és l’últim dia per demanar el vot per correu i ha demanat als carters que treballin «matí, tarda i nit» per facilitar-lo. És més, s’ha compromès a pagar-los les hores extraordinàries si governa per «complir el seu deure».

Així s’ha pronunciat Feijóo en un acte amb més d’un miler de persones –segons fonts del partit– a l’annex de l’Auditori Víctor Villegas de Múrcia junt amb l’expresident del Govern central José Maria Aznar i el president en funcions de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras.

Feijóo ha demanat als seus que diguin «a la gent que no es quedi sense votar» en les eleccions generals del 23 de juliol i ha afegit que aquest 13 de juliol és l’últim dia per sol·licitar el vot per correu.

«Us recordo també que si demanem el vot per correu, després no podem votar en les urnes i per això els demano als carters d’Espanya, amb els quals he treballat els millors anys de la meva vida, que treballin al màxim, que treballin matí, tarda i nit», ha demanat, i ha recordat que va ser president de Correus durant el Govern d’Aznar.

El president del PP ha indicat que, tot i que els carters no tinguin «prou reforços», que sàpiguen que «custodien una cosa que és sagrada per als espanyols, que és el seu vot», ha manifestat el president dels populars.

Demana als carters repartir els vots abans que venci el termini

Per això, ha demanat als carters, «amb independència dels seus caps», que «reparteixin tots els vots abans que venci el termini perquè els espanyols» puguin votar i exercir «els seus drets constitucionals».

«L’hi demano a tota la plantilla de Correus perquè és fonamental per al nostre país. I també em comprometo que si no els paguen les hores extraordinàries, en el primer Consell de Ministres els pagaré les hores extraordinàries a tots els carters d’Espanya per complir el seu deure, a tots», ha promès.

Feijóo ha indicat que queden «11 dies per donar-li a Espanya el Govern que es mereix». «Queden 11 dies, doncs, d’il·lusió i de feina i de responsabilitat, sense parar i sense relaxació», ha manifestat, per afegir que si no treballen en aquests últims dies de campanya ho «lamentaran sempre».

Dilluns ja va difondre un vídeo

Notícies relacionades

Dilluns, el líder del PP ja va difondre a les xarxes socials un vídeo en el qual animava a acudir a votar per correu si no s’hi pot anar presencialment el 23 de juliol. «Si no hi vas, ell es queda», proclamava a la cinta, en al·lusió a Pedro Sánchez.

Feijóo arrencava el vídeo, de poc més d’un minut de durada, preguntant als ciutadans: «Hola, ¿estàs fart del sanchisme? ¿Veritat? Sí. Ja sé que has anat a votar el 28 de maig i has votat canvi. Però amb això no n’hi ha prou», assegurava, per afegir que els ciutadans poden «deixar els deures fets» abans d’anar-se’n de vacances perquè encara tenen fins al 13 de juliol per demanar el vot per correu.